Twee uur stremming Wilhelminabrug door FIT-test Koninginnensluis

Op 26 en 27 november voert Rijkswaterstaat een FIT (Functionele Inspectie en Testen) uit aan de Koninginnensluis in Vreeswijk. Door deze werkzaamheden is de Wilhelminabrug op 26 november van 20.00 tot 22.00 uur niet beschikbaar voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Wiersebrug.

Wat houdt FIT in?
Een FIT (Functionele Inspecties en Testen) is een soort APK-keuring. Bij deze FIT gaat het om het inspecteren en testen van onderdelen van de Koninginnensluis, de Wilhelminabrug en de Emmabrug. Rijkswaterstaat test en inspecteert regelmatig haar bruggen en sluizen en treft waar nodig maatregelen.

Alternatieve route
De afsluiting van de Wilhelminabrug betekent dat al het verkeer een alternatieve route moet nemen. Het verkeer wordt tussen 20.00 uur en 22.00 uur met verkeersborden omgeleid via de Wiersebrug. Fietsers en voetgangers worden via de Emmabrug omgeleid. Personenauto’s lichter dan 1500 kilo en minder dan 2 meter breed kunnen ook gebruik maken van de Emmabrug. Voor de buslijn van Qbuzz veranderen de vertrektijden en routes. Kijk voor actuele informatie op de website van Qbuzz via www.qbuzz.nl.

Hinder beperken
Om de hinder te beperken is de brugafsluiting bewust na de avondspits gepland. Voor de inspectie is extra verlichting nodig. Het licht en het bijbehorend aggregaat kan hinder voor de omwonenden geven. De brug wordt tijdens de test geopend en gesloten.

Inspectie Emmabrug
Een onderdeel van de FIT is het inspecteren en testen van de Emmabrug. Deze is daardoor af en toe even afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurt echter niet tegelijkertijd met de afsluiting van de Wilhelminabrug. De Wilhelminabrug blijft tijdens deze afsluitingen open voor al het verkeer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren