Twee stellen lichten bejaarde vrouw(86) op

Een 86-jarige dame wordt dinsdag 21 januari van veel geld bestolen door twee samenwerkende stelletjes. Ze weten haar pincode af te kijken en haar pinpas te pakken te krijgen en pinnen daarna 900 euro van haar rekening.

Die middag pint de bejaarde vrouw geld bij een pinautomaat aan de Penningbrug in Nieuwegein. Terwijl zij dit doet, kijken een man en vrouw die achter haar staan de pincode af. Het stel blijft daarna rondhangen bij de automaat.

De vrouw van 86 loopt weg richting de Batauweg. Vervolgens komt een ander stel op haar af. De twee hebben een plattegrond bij zich en vragen de vrouw in een buitenlandse taal de weg. Terwijl de vrouw de weg wijst, wordt haar pinpas door één van twee uit de portemonnee gestolen. Het slachtoffer heeft niets in de gaten.

Bijna meteen daarna wordt de pinpas van het ene stel naar het andere stel verplaatst. De man en vrouw die nog bij de pinautomaat staan nemen de pas over en pinnen dan 900 euro van de rekening van het slachtoffer. Pas op vrijdag 24 januari, drie dagen later, ontdekt de bejaarde vrouw dat haar pinpas weg is. Alleen het pinnende stel is te zien op bewakingsbeelden.

Herkent u deze daders? Geef het door aan de politie en bel naar de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Foto’s van de daders, klik op het fotocameraatje hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren