Twee Nubische geitjes geboren op kinderboerderij

Op de Kinderboerderij IJsselstee zijn deze week twee lammeren van het ras Nubische Geit geboren. De moeder Brown Lady  heeft de gezonde lammetjes ter wereld gebracht. De lammetjes: Brown Cacharel, een meisje en Brown Mexx, een jongetje, maken het goed. Ze moeten nog wel een tijdje binnen blijven in hun stal van de Kinderboerderij. Ergens midden april, als het weer goed is, mogen de lammetjes voor het eerst naar buiten.

De Anglo-Nubische geit is een geitenras, dat in Engeland is ontstaan door een aantal verschillende maar voornamelijk Oosterse rassen met elkaar te kruisen. In de tweede helft van de negentiende eeuw werden er op Engelse stoomboten melkgeiten uit Egypte en andere delen van Afrika meegenomen. In Engeland werden deze hangoorgeiten gekruist met Engelse landgeiten.

Rond de eeuwwisseling hebben de Engelsen drie oosterse bokken geïmporteerd, die belangrijk waren voor de verdere ontwikkeling van het ras. Deze bokken zijn de stamvaders van het Anglo-Nubische ras, welke in 1910 officieel is erkend door de Brittish Goat Society.In 1982 werden de eerste Anglo-Nubische geiten naar Nederland gehaald. Vanaf 1988 spreekt men van de Nederlandse Nubische geit. In Nederland zijn ongeveer 700 Nubische geiten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk