Twee Nieuwegeinse ‘Kern met Pit-projecten 2018’

De Fiets-Rommelroute Batau-Noord en Bewonersinitiatieven Fokkesteeg mogen zich allebei Kern met Pit-project 2018 noemen. De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en de Provincie Utrecht maakten afgelopen zaterdag bekend welke projecten vanuit de hele provincie deze titel mogen dragen. Aan de titel is ook een geldbedrag van duizend euro verbonden als het project ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

De Fiets-Rommelroute Batau Noord vindt dit jaar plaats op zondag 24 juni. Alle wijkbewoners kunnen op die dag hun tweedehands en zelfgemaakte spullen verkopen vanuit hun eigen tuin, schuur, garage of huis. Dit jaar komt er bij droog weer ook op een veld aan de Elandweide de mogelijkheid voor mensen uit de hoogbouw om hun spulletjes te verkopen.

Bewonersinitiatieven Fokkesteeg is bezig met het opknappen van het plein aan de Hoornseschans. De vrijwilligers willen plein aantrekkelijker maken door meer biodiversiteit en kleur aan te brengen. Daarmee hopen zij leegstand, zwerfafval en vandalisme tegen te gaan en tevens een prettiger en mooiere ontmoetingsplek in de wijk te creëren.

Foto: Marianne Witte Lubbers en Marleen Schollaart (li) en Rob Rooijackers en Renée Blom (re) zijn blij met de titel Kern met Pit 2018.

3 thoughts on “Twee Nieuwegeinse ‘Kern met Pit-projecten 2018’

 1. Jos van Rossum

  Gefeliciteerd luitjes!! Leuk dat jullie inspanningen dit compliment en de ondersteuning krijgen! Ik hoef niet te zeggen “Ga zo door” want dat zit in jullie genen. Gr. Jos v R

 2. Renée Blom

  Dank je wel, Jos en inderdaad, we gaan gewoon door!

  1. Jos v R

   Respect voor jullie belangeloze inzet voor een beter NIEUWEGEIN!!👌🤗

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren