Twee Nieuwegeiners debuteren met hun roman

Zaterdag 28 november verschijnen er twee nieuwe romans op de markt, beide geschreven door Nieuwegeinse auteurs. Het gaat om het debuut van Judith de Laat met haar roman ‘Vergeet me’ en om het debuut van Anke Verbraak. Zij schreef de roman ‘Water en Wolfskers.’ Beide boeken zullen gelanceerd worden tijdens het online 10 event, georganiseerd door hun uitgever Godijn Publishing. Het is dit jaar de zevende keer dat het evenement wordt georganiseerd.

Judith de Laat
Judith de Laat (1979) is van origine journalist en werkt als communicatiemanager bij Samen Sterk zonder Stigma, een stichting die psychische problematiek bespreekbaar maakt. Haar carrière staat grotendeels in het teken van verhalen die gebaseerd zijn op de realiteit. In haar debuut combineert ze echte verhalen en historische feiten met een grote dosis fantasie.

Over ‘Vergeet me’
Terwijl Tine het contact met haar dementerende moeder langzaam, maar onherroepelijk verliest, roept alzheimer zorgvuldig begraven herinneringen op. Wat destijds in Brabantse, streng religieuze en grote arbeidersgezinnen de normaalste zaak van de wereld was, maakt diepe indruk op Tine. Vergeet me schetst een reëel en indringend beeld van de invloed van alzheimer op zowel patiënt als familie. Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Brabant en trekt je het verleden in, terug naar de jaren vijftig.

Anke Verbraak
Anke Verbraak is afkomstig uit Roosendaal en woont met haar gezin in Nieuwegein. Hoewel ze werkt als reorganisatieadviseur, kan ze zich een leven zonder schrijven niet voorstellen. Inmiddels heeft ze diverse publicaties van korte verhalen op haar naam staan. Andere korte verhalen en columns zijn te vinden op www.ankeverbraak.nl. Water en Wolfskers is haar debuutroman.

Over ‘Water en Wolfskers’
Britt is een succesvol makelaar. Vanaf haar studententijd is Michiel haar steun en toeverlaat, totdat hij meer wil. Hun oude vriendschap is uitgegroeid tot liefde. Maar dan duikt Oscar op, een oude jeugdliefde van Britt. Hij wil een huis kopen, zegt hij. Of wil hij de draad van jaren terug weer oppakken? Wanneer Britt hem confronteert met het verleden, schrikt hij terug. Hun samenzijn eindigt in een drama. Tegenover Michiel zwijgt Britt over haar ontmoeting met Oscar. Michiel wordt tot razernij gedreven bij het idee dat er meer speelde tussen hen beiden. En dat heeft verstrekkende gevolgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk