Tussenevaluatie project Sport en Onderwijs

Het college heeft kennis genomen van een tussenevaluatie van het project Sport en Onderwijs. Het project Sport en Onderwijs maakt deel uit van het ‘Actieprogramma Sport’. Dit actieprogramma is een praktische uitwerking van de ‘Sport nota Nieuwegein’. Er is sprake van een duidelijke bewegingsarmoede onder de jeugd.

Het doel van het project is het vergroten van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op basisscholen. De middelen om het doel te bereiken zijn een bijdrage aan een bewegingsconsulent en voldoende en goed werkmateriaal. Het beoogd eindresultaat zijn bekwamere groepsleerkrachten. Het project verloopt tot dusver succesvol.

De groepsleerkrachten/locatiemanagers (en ouders) zien duidelijk de educatieve meerwaarde van de bewegingsconsulent omdat de bewegingsconsulent veel meer kennis heeft van het vak Bewegingsonderwijs. De kinderen zijn enthousiast en door de ‘nieuwe’ bewegingslessen Ieren ze veel beter bewegen. Knelpunt is dat de scholen geen financiële ruimte hebben voor het inzetten van een bewegingsconsulent en dat het Bovenschools Management een vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding niet noodzakelijk vindt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk