Tussenevaluatie aanpak overlast Cityplaza

Het college heeft de tweede tussenevaluatie van de aanpak van de overlast rond tramhalte Cityplaza vastgesteld. In de evaluatie staat onder meer:

Het draaien van klassieke muziek rond Cityplaza is enkele weken geleden stopgezet naar aanleiding van klachten van omwonenden. Deze muziek had tot doel de omgeving van de tramhalte onaantrekkelijk te maken voor hangjongeren. De muziek werd gedraaid op het geluidssysteem van Cityplaza en was dus rond het hele winkelcentrum te horen. Corio (eigenaar van CityPlaza) bekijkt nu of het technisch mogelijk is om de muziek alleen via de luidsprekerboxen rond de tramhalte te laten klinken.

Het muurtje achter theater de Kom diende regelmatig als hangplek, maar is nu verwijderd. De overlast daar is teruggelopen.

Het rosarium bij het basketbalveld, tegenover het busstation, is veel ´opener´ geworden, doordat het extra wordt belicht en doordat struiken zijn ingekort. Toch wordt daar nog teveel overlast ervaren van rondhangende personen. De gemeente bekijkt nu of het rosarium na zonsondergang kan worden afgesloten.

De trambaan bij de perrons van tramhalte Cityplaza is nog steeds niet schoon genoeg. Schoonmaken is tijdrovend en moet ´s nachts gebeuren, is dus kostbaar.

De gemeente bekijkt nogmaals de optie om de ruimte tussen de rails op te vullen met bijvoorbeeld beton, en gaat na of het schoonhouden van de rails daarmee substantieel eenvoudiger wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren