Katern

Tumult op het voortgezet onderwijs

De afgelopen week was het wat onrustig op het Voortgezet Onderwijs in Nieuwegein. Een doorgedraaide Marokkaan die een leraar aanvalt op het ROC Nieuwegein aan de Harmonielaan, tja waar staat harmonie ook alweer voor: het aangepast-zijn van elementen aan elkaar en aan hun milieu of bevredigende samenvoeging van bv gebouwen of culturen. Geen van beide kon ik op dit filmpje waarnemen.

Op het Oosterlicht College hadden wat al te ijverige leerlingen enkele uitlatingen gedaan richting scholieren en leraren op een zogenaamde weblog. Het kwam eigenlijk neer op opruien, waarna de web-logs werden gesloten.

Ook het Cals College was aan de beurt, welliswaar in IJsselstein maar het valt wel onder jurisdictie van de school in Nieuwegein. Kennen we vlaggetjes dag nog? Hebben wij niet geleerd op school te wapperen met de vlag? Hier was een leerling die sedert een half jaar al een Nederlandse vlag had op zijn schooltas. Ook dit viel niet in goede harmonie bij een ander cultuur. Waarna de bewuste leerling eigenlijk vriendelijk verzocht werd om het vlaggetje weg te halen. Uit een brief, gestuurd door de directie van het Cals College zeggen ze dat het wel mag, maar liever niet. Het wordt wel steeds moeilijker je te kleden. Geen Lonsdale, geen vlaggetje geen ……………….. Gaan we terug naar klederdracht of wat dacht je van schooluniformen. Kijken hoe daar op wordt gereageerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk