Katern

TRIO CREËERT ROND NATUUR

Van woensdag 6 januari tot zondag 14 februari word je in Podium opnieuw ondergedompeld in een kleurrijk bad dat Expo Twintig heet. Wie creëerden al dat moois? Dat zijn botanisch tekenaar Dick Smit, schilder Joe Etty en glaskunstenaar Ria van Rooijen.

Dick Smit maakte al tientallen jaren botanisch verantwoorde tekeningen van bloemen en planten voor Universiteit Utrecht en nu als lid van Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland. Zijn tekeningen zijn van een grote precisie, geschilderd in tere aquarelkleuren. Bloemblaadjes zo klein en levensecht dat je bang bent dat ze de prent uit waaien als je zou blazen.

Joe Etty is geen onbekende: maandenlang hing zijn bloemenschilderij in het atrium van Stadshuis Nieuwegein, niet te missen zo groot. Ook hij schildert veel naar de natuur in een geheel eigen stijl. Zijn composities zijn verrassend en gedurfd, prachtig.
Ria van Rooijen laat zich sinds tien jaar uitdagen door glas. Naast diverse workshops volgde zij de Opleiding Glaskunst aan IKA Mechelen. Zij weet krachtige, kleurrijke en spannende vormen te creëren met als inspiratie de natuur, aarde, wind en water.

Een bijzonder trio met een gezamenlijke passie: liefde voor de natuur. Werkelijk het kijken waard en – natúúrlijk – is altijd een van de kunstenaars aanwezig.
Voor meer informatie zie http://kunstgein.nl/Podium Open woe, do, vrij, za 13.00-17.00 uur. Podium vindt u op de begane grond – het atrium – van Stadshuis Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren