Trilkussen van Anna van Rijn School Nieuwegein in finale Jonge Starters Challenge ‘Kickstart Your Company’

Anti-verslapen, een speciale wekker verbonden aan een trilkussen, een idee van een team scholieren van Anna van Rijn Nieuwegein, gaat op 3 november, tijdens de KVK Jonge Startersdag in Utrecht, de strijd aan met finalisten uit heel Nederland. De scholieren pitchen hun plannen aan een vakjury tijdens de finale ‘Kickstart Tour Company’.

De KVK Jonge Starterschallenge is een project waarbinnen leerlingen in een leeftijdscategorie van 12-15 jaar op een laagdrempelige manier geïntroduceerd worden met ondernemerschap. De Challenge bestaat uit een korte lessencyclus en een workshop in ondernemen of ontwerpen. Anti-verslapen: een wekker met trilkussen: een speciale wekker die je wakker maakt via een trilkussen. Het kussen gaat trillen wanneer de wekker afgaat. Het kussen gaat uit wanneer je langer dan 5 minuten je bed uit bent. Verslapen is er niet meer bij. Anna van Rijn gaat dus door naar de finale!

KVK Jonge Startersdag
KVK stimuleert ook ondernemerschap onder jongeren. Speciaal daarvoor wordt op 3 november 2018 de Jonge Startersdag georganiseerd. Er zijn inspiratiesessies en presentaties over allerlei zaken die bij het starten van een eigen bedrijf komen kijken. Jongeren kunnen aansluiten bij de Durf te Dromen-show, gepresenteerd door Dolores Leeuwin. Ze kunnen Xoë Sorée van XOXO DANCE COMPANY, de belastingdienst en Sander Schimmelpenninck van Quote het hemd van het lijf vragen over ondernemerschap. Ook is het mogelijk om met ondernemers en experts een persoonlijk gesprek te voeren. Er zijn workshops over social media, huisstijl en logo’s, het beschermen van een merk, hacking, marketing en importeren. De tieners kunnen leren pitchen en in gesprek met een succesvolle vlogger.

Steeds meer jonge ondernemers
Steeds meer jongeren starten een eigen bedrijf. De afgelopen vijfeneenhalf jaar hebben zich meer dan 12.000 jongeren (8-18 jaar) ingeschreven bij KVK. Alleen al het eerste half jaar van 2018 zijn er 1815 jongeren gestart, 38% meer dan het aantal in de eerste helft van 2017.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren