Trieste aanblik groen na kapgeweld

De strook groen langs de geluidswal van de A2 die uitlaatgassen, beton en lawaai aan oog en oor onttrekt, is de afgelopen weken drastisch onder handen genomen. Ongeveer een derde van de bomen en struiken van deze vogelrijke plek is zonder pardon met de grond gelijk gemaakt. Er zit geen enkele logica in de gevolgde werkwijze. Massa’s gezonde bomen en struiken zijn gekapt, dode bomen en struiken die ontworteld tegen de grond liggen zijn gespaard. Grote stukken langs het gravelpad zijn kaalgeslagen, op andere plaatsen hangen de braamstruiken tegen het pad aan.

De aannemer heeft het pad richting Galecop volledig kapot gereden met het grote materieel. Voetgangers kunnen daar geen gebruik meer van maken, zeker niet nu het regelmatig erg regent. Omdat het materieel op het stuk tussen de tweede brug vanaf Galecop en Heemraadsweide blijkbaar te dicht langs het water zou moeten rijden heeft men daar een volledig pad door de begroeiing weggekapt om de machines hun weg te laten vinden. Op dat stuk is veel kapot gereden en staan de diepe bandensporen vol regenwater.

Het meeste vrijgekomen hout is verwijdert, maar wat niet bruikbaar was is blijven liggen in een wirwar van afgebroken takken, kleine stammen liggen in de singel.

De aanblik van wat eerst een dichtbegroeide groene strook was met een rijk vogelleven, veel roofvogels, spechten en zelfs ijsvogels, biedt nu een desolate aanblik. Of zoals een wandelaar met hond opmerkte:”Degene die dit onder handen heeft gehad snapt er echt helemaal niets van, wat een wanprestatie.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren