Transformatieproject Brinkwal wint Duurzaamheidsprijs

Het transformatieproject aan de Brinkwal in Nieuwegein heeft de Duurzaamheidsprijs 2013 gewonnen. Dat is 11 december bekend gemaakt op de Utrechtse Innovation Day in Amersfoort. De initiatiefnemer van het project, woningcorporatie Jutphaas Wonen, ontving uit handen van juryvoorzitter Herman Wijffels en Ralph de Vries, gedeputeerde van de Provincie Utrecht, de prijs.

Het kantoorgebouw aan de Brinkwal in Nieuwegein staat al 2,5 jaar leeg. Jutphaas Wonen heeft het voormalige kantoorpand getransformeerd tot 25 zeer energiezuinige grondgebonden 2-kamer loftwoningen met een tuin voor jongeren en starters. Daarbij is zoveel mogelijk van het bestaande casco van het gebouw hergebruikt. Toekomstige bewoners zijn vanaf het begin van het project actief betrokken bij keuzes en de ontwikkeling van hun woning.

De jury was lovend over het project. Herman Wijffels tijdens de uitreiking: ‘De Brinkwal is het antwoord op een groot probleem dat wij hebben in de provincie Utrecht en raakt echt het hart van de problematiek rondom leegstand. Niet alleen biedt de woningcorporatie een oplossing voor de leegstand op de Nieuwegeinse kantorenmarkt. Ook komt zij tegemoet aan de grote vraag naar woningen voor jongeren en starters in Nieuwegein. Jutphaas Wonen doet dit op een buitengewoon innovatieve en verfrissende manier, die inspirerend kan zijn voor anderen.’

Jutphaas Wonen wint hiermee € 10.000,- en gaat dit inzetten om verder onderzoek te doen naar hoe woningzoekenden nog beter betrokken kunnen worden bij dergelijke transformatieprojecten en hoe zij ‘collectief opdrachtgever’ kunnen worden voor de transformatie van kantoren naar woningen. Een belangrijke stap in de structurele aanpak en transformatie van leegstand.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren