Tramremise Nieuwegein krijgt extra sporen en meer opstelcapaciteit voor nieuwe trams Uithoflijn

De tramremise in Nieuwegein wordt uitgebreid om ruimte te maken voor de trams die in de toekomst op de nieuwe Uithoflijn tussen Utrecht Centraal en De Uithof gaan rijden. Aannemer Strukton begon op 10 mei in opdracht van de provincie Utrecht met de uitbreiding van het spoor. Het is de bedoeling dat de extra opstelcapaciteit vanaf eind september beschikbaar is.

Tijdens de werkzaamheden blijft de remise in gebruik. Strukton richt de werkzaamheden zodanig in dat de exploitatie van de remise vrijwel ongehinderd doorgang kan blijven vinden. Het hoogtepunt van het werk vindt plaats tijdens een eenmalige vierdaagse buitendienststelling op het remiseterrein van 20 t/m 24 juli. De trams blijven ook tijdens deze periode normaal rijden. Reizigers ondervinden hierdoor geen overlast.

De trams die in 2018 op de toekomstige Uithoflijn gaan rijden, krijgen dankzij de uitbreiding een compleet gemoderniseerde thuisbasis. Al tijdens de uitbreiding van het spoor wordt de opstelcapaciteit vergroot. Het is de bedoeling dat de extra opstelcapaciteit vanaf eind september beschikbaar is. Met de uitbreiding biedt het opstelterrein ook plek voor stalling van 37 trams die de komende jaren worden geleverd vanuit Spanje door CAF.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk