Tram rijdt niet door ijzelvorming aan de bovenleiding

De winter is nog niet begonnen of de trams in Nieuwegein e.o. hebben last seizoensperikkelen. Deze keer geen blaadjes maar ijzel op de bovenleiding.

U-OV liet rond 07.00 uur deze morgen weten: ‘Momenteel is er door ijzelvorming aan de bovenleiding geen tramverkeer mogelijk tussen Nieuwegein, IJsselstein en Utrecht. Het is nog onduidelijk wanneer de trams weer kunnen rijden.’ U-OV laat weten om gebruik te maken van de reguliere buslijnen.

Bas B. uit Nieuwegein in een reactie op internet: ‘Huh… jullie zeggen er worden vervangende bussen ingezet voor de tram… ik heb ze niet gezien… nu met rennen naar bushalte 77 (die per dec vervalt..) gegaan en 40 minuten vertraging. De tram hoort gewoon te rijden. ‘s-nachts zou worden gereden om de ijzel problemen te voorkomen.’

Sandra: ‘Zou ook eens fijn zijn voor diegene die in IJsselstein wonen maar werken in Nieuwegein er dan bussen ingezet worden er rijdt namelijk geen regulier busvervoer naar Nieuwegein!’

SPRAY
Sinds afgelopen winter wordt er een speciale spray gebruikt die op de bovenleidingen wordt gespoten om bevriezing te voorkomen. “Daar hebben we tot nu toe goede resultaten mee gehad, maar we moeten nu concluderen dat het onvoldoende heeft gewerkt,” zegt een woordvoerder van de provincie Utrecht.

Als er kans is op ijzelvorming, worden er vaak ook twee trams ingezet die de hele nacht blijven rijden om de bovenleidingen schoon te houden. Waarom dat afgelopen nacht niet is gebeurd, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Het is onbekend of momenteel de trams weer rijden.

One thought on “Tram rijdt niet door ijzelvorming aan de bovenleiding

  1. Linda

    Sinds Utrecht hier steeds meer invloed heeft gekregen, zien we dezelfde “problemen”. Voor de “verbetering” van de tram hadden we deze problemen echt niet. Geen gedoe over blaadjes of ijzel, de tram reed nagenoeg altijd. Gelukkig kan er straks weer een hele “werkgroep” aan managers op de loonlijst om deze nieuwe problematiek aan te passen. Want, de belastingpot kan nooit op…… t wordt er allemaal niet beter op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren