Katern

Topprestatie voor rolschaatsers van KRC Rolling tijdens NK Showrijden

Zaterdag 26 januari jl. werden in Zwolle de Nederlandse Kampioenschappen Showrijden op de rolschaats verreden. Ook KRC Rolling uit Nieuwegein deed mee met maar liefst 25 leden. Samen namen ze deel in zes categorieën. Van deze zes groepen wisten er maar liefst vijf naar huis te gaan met de titel Nederlands Kampioen op zak. Naast vijf keer goud nam de vereniging ook nog één keer zilver mee naar huis.

Zilver was er voor het jeugdkwartet met het nummer ‘Street-art, geïnspireerd door de graffiti artiest Banksy. Zowel het junior kwartet met ‘I have nothing’ als het senior kwartet met ‘Nature boy’ wonnen het goud. Voor beide kwartetten een prolongatie van hun titel.

De juniorengroep met ‘Mambo no. 5’ won dit keer ook goud. Vorig jaar moest de groep nog genoegen nemen met brons! Een mooie prestatie.

Goud was er ook voor zowel de Kleine Groep met ‘Anastasia- My story’ als de Grote Groep met het nummer ‘Cheer!!!!’ Ook deze groepen wisten hiermee de titel Nederlands Kampioen te behouden.

De vereniging kijkt vol trots terug op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap. Volgende maand hoort KRC Rolling uit Nieuwegein welke groepen Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de Europese- en Wereldkampioenschappen later dit jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk