Katern

Topper Feyenoord-PSV met Sari van Veenendaal live

Op zondag 17 oktober om 12:15 uur spelen de dames van Feyenoord tegen het dameselftal van PSV in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, met daarin aan de kant van PSV de uit Nieuwegein afkomstige Sari van Veenendaal. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN, waar de voorbeschouwing aankomende zondag een half uur voor de aftrap, om 11:45 uur, begint.

Feyenoord is dit seizoen nieuw in de Eredivisie voor vrouwen, maar valt onlangs dat het nieuw is niet uit de toon vergeleken met andere teams. De club uit Rotterdam-Zuid staat momenteel 5e van de 9, met 8 punten uit 5 duels. De Rotterdammers wonnen begin oktober nog met 4-1 van Ajax, in de eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal ooit. PSV staat 2e in de vrouwen Eredivisie met 10 behaalde punten uit 5 wedstrijden. Bij winst blijft PSV in het spoor van koploper PEC Zwolle, dat 3 punten meer heeft, maar een wedstrijd meer heeft gespeeld. Feyenoord zal met een overwinning aansluiting vinden met de bovenste plaatsen en zal zelfs over PSV heenklimmen. Bij een nederlaag zal Feyenoord echter op achterstand komen van de bovenste ploegen.

Feyenoord moest afgelopen vrijdag in de Pure Energie Eredivisie nog haar meerdere erkennen in koploper FC Zwolle (2-1), terwijl PSV met maar liefst 4-1 wist te winnen van Sportclub Heerenveen. Bij PSV stond zoals gebruikelijk Sari van Veenendaal op doel. Ze zal normaal gesproken ook zondag tegen Feyenoord onder de lat staan. Van Veenendaal, geboren in Nieuwegein en keepster van het Nederlands elftal met 77 interlands, speelt sinds de zomer van 2020 in Eindhoven. Daarvoor speelde ze voor VV Vreeswijk, FC Utrecht, FC Twente, het Engelse Arsenal en het Spaanse Atlético Madrid en werd ze in 2019 tot beste speler van het WK uitgeroepen.

De mensen die de wedstrijd niet op de televisie kunnen zien, kunnen de live voetbal uitslagen service van SportyTrader raadplegen. Op die website vind je verder onder meer een sectie voorspellingen (voetbal), een pagina waarop de quoteringen van de legale gokkantoren worden vergeleken en een sectie over sportwedden bonussen. De specifieke sectie reviews over sportwedden sites van SportyTrader is met name interessant voor diegenen die wedden op voetbal, iets dat sinds 1 oktober kan in Nederland bij de bookmakers die een vergunning hebben van de kansspelautoriteit.

Van Veenendaal zal de week na de ontmoeting met de vrouwen van Feyenoord weer voor het Nederlands elftal in actie komen. Op 22 augustus speelt het Nederlands vrouwenelftal voor de WK-kwalificatie uit tegen Cyprus, om het enkele dagen daarna op 26 oktober wederom buitenshuis op te nemen tegen Wit-Rusland. Het Nederlands dameselftal behaalde in de eerste 2 WK-kwalificatieduels, met aanvoerder Sari van Veenendaal onder de lat, 4 punten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk