Tomaat-Paprikasoep

Deze week een gastrecept. Het komt uit het kinderkookboek: “Tommie Tomaat op reis naar Italië!” geschreven door Nieuwegeiner Johan de Jager. Na jarenlang als kok te hebben gewerkt, maakt Johan met dit boek zijn debuut als schrijver. Lees onder het recept meer over Tommie’s komende avonturen.
Deze Tomaat-Paprikasoep kunnen kinderen samen met hun ouders maken. En wat eet je als kind nou liever dan iets dat je zelf gekookt hebt? Volgens Johan is deze soep erg lekker na het sporten!

Voor 4 personen:
* 8 pommodori tomaten
* 4 rode paprika’s
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* scheutje olie
* 1 liter kippenbouillon ( mag ook van bouillonblokjes)
* zout
* suiker

* 1 grote soeppan
* 1 roerlepel
* 1 staafmixer of blender
* 1 fijne zeef

Aan de slag:
+ Leg alle spullen klaar op tafel.
+ Snij samen de tomaten in vieren.
+ Snij samen de paprika’s in blokjes (let op: snij alle zaadjes en wit weg).
+ Snij samen de ui en knoflook fijn.
+ Zet samen een soeppan op het fornuis en doe een scheutje olie in de pan en laat deze langzaam warm worden.
+ Als de olie warm genoeg is doe voorzichtig de ui en de knoflook in het midden van de pan en roer de ui en knoflook langzaam door.
+ Na een seconde of 5 à 6 doe je de pommodori-tomaat en de paprika in de pan en bak dit roerend door.
+ Giet na 1 minuutje bakken de bouillon op de groente, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
+ Laat dit ongeveer een uurtje langzaam koken, vergeet niet af en toe te roeren (je kan een wekkertje zetten om de 5 minuten).
+ Haal na een uur de pan van het vuur.
+ Pak de staafmixer en blender de soep tot deze (bijna) glad is (Let op de spetters, kan erg warm zijn!!)
+ Breng de soep op smaak door er een beetje zout en suiker door te roeren.
+ En dan….. eten maar!!!

Johan de Jager over zijn boek:
Dit boek, Tommie Tomaat op reis naar Italië!, heb ik geschreven om kinderen spelenderwijs groente te leren kennen en eten. Ik hoop door herkenbare groente, leuk verhaal en lekkere kindergerechten, kinderen enthousiast te maken om meer groente te eten en te laten zien dat koken en groente eten heel leuk en lekker kan zijn.
Alle recepten uit het boek ” Tommie Tomaat op reis naar Italië!” zijn zo geschreven om samen met de ouders, grootouders, oppas etc. te maken.Tijdens deze reis neemt Tommie Tomaat je mee naar Italië met zijn grote vriend Henkie Courgette, waar Tommie Tomaat en Henkie Courgette leuk spelletjes spelen, lekkere gerechtjes verzinnen en nieuwe “groente” vriendjes ontmoet.Het eerste Tommie Tomaat boek is te bestellen via boekscout.nl. Dit is het eerst boek van de Tommie Tomaat reeks. De volgende reis van Tommie Tomaat staat al klaar……

Heeft u vragen aan Johan? Opmerkingen of suggesties of wilt u weten hoe u aan zijn boeken kunt komen? Mail naar olgahansen@pen.nl en wij zorgen dat uw bericht bij Johan terecht komt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren