Toko Centraal sleept Corio voor de rechter

Toko Centraal in de Utrechtse binnenstad verhuist 23 februari noodgedwongen naar Cityplaza in Nieuwegein. De zaak moet Hoog Catharijne verlaten, omdat in het nieuwe winkelcentrum volgens eigenaar Corio geen plek is voor een toko. Op de plek aan Achter Clarenburg waar Toko Centraal nu te vinden is, moet straks een van de entrees naar het nieuwe Hoog Catharijne komen.

Toko Centraal stelt dat de verbouwing en verhuizing naar Nieuwegein zo’n 150.000 euro kosten, maar vastgoedbedrijf Corio wil de speciaalzaak slechts 25.000 euro meegeven. Omdat de partijen er onderling niet uitkomen, treffen ze elkaar vrijdag op de rechtbank.

Advocaat Marcel van Wezel van de toko noemt de geboden 25.000 euro een schijntje. “Dit is toch bedroevend. Ze zitten hier al veertig jaar en moeten op een andere plek helemaal opnieuw beginnen. Dan is het toch heel jammer dat zo’n grote partij als Corio niet wat beter voor haar eigen huurder wil zorgen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren