Toeristisch overstappunt Park Oudegein en kanosteiger geopend

Vrijdagmorgen is een nieuw Toeristisch OverstapPunt (TOP) bij park Oudegein geopend. Tegelijkertijd is de nieuwe kanosteiger in gebruik genomen. Wethouder Johan Gadella heeft samen met Job van Amerom van de Gebiedscommissie Utrecht-West de officiële openingshandeling verricht. ‘Park Oudegein is één van de mooiste stadsparken van ons land. Het heeft bijzondere natuur- en recreatiewaarden en is als TOP uitvalsbasis voor een variatie aan leuke uitjes in Nieuwegein en de omgeving’, aldus wethouder Johan Gadella.

Fietsen, wandelen of varen
Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren, om van daaruit heerlijk te fietsen, wandelen of varen. TOP Stadspark Oudegein, gelegen bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 is te herkennen aan een zuil met informatie en beschreven fiets-, wandel- en vaarroutes die recreanten de mooiste plekken van de regio laten zien.

Varen vanaf het TOP
Er is een steiger aangelegd, zodat de omgeving ook varend kan worden verkend. Het TOP ligt aan het bewegwijzerde regionale sloepennetwerk en aan enkele kanoroutes. Jack’s Grillhouse gaat binnenkort kano’s verhuren, zodat TOP Stadspark Oudegein als startpunt kan fungeren van een mooie kanotocht richting Utrecht of IJsselstein en Montfoort.

Meer informatie
TOP Stadspark Oudegein heeft de vorm van een zuil en sluit daarmee aan bij het andere TOP in Nieuwegein (TOP Linielanding nabij de A27) en de overige TOP’s in Oost-Utrecht. Kijk op www.opdeheuvelrug.nl/plan-je-bezoek/top voor een overzicht. De TOP’s in Utrecht-West zijn te herkennen aan een stalen halm van ruim 5 meter hoog.

Het TOP is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Programmabureau Utrecht-West, Gebiedscoöperatie O-gen en de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk