Toename fietsendiefstallen in het centrum van Nieuwegein

De politie in Nieuwegein laat weten dat er de laatste weken steeds meer fietsen en bromfietsen worden gestolen in de buurt van winkelcentrum Cityplaza. Vooral bij de Lantaarnstede zijn de diefstallen een groot probleem geworden.

Wie niet wil dat zijn fiets wordt gestolen, kan volgens de politie het beste gebruikmaken van de bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad van Nieuwegein. Één van die fietsenstallingen staat zelfs aan de Lantaarnstede, de andere staan op de Ringstede en op de Schouwstede. De fietsenstallingen zijn gratis.

Maak gebruik van gratis stallingen
Als u wilt winkelen in het centrum, kunt u uw fiets kwijt in een van de gratis fietsenstallingen. Fietsenstalling De Fietspomp bevindt zich op de Raadstede onder het Stadshuis, op de Ringstede is fietsenstalling De Snelbinder gevestigd en op de Hagestede zit fietsenstalling Nieuwegein West.

Zet uw fiets goed op slot

 • Veel dieven specialiseren zich in 1 of enkele typen slot(en). Gebruik daarom 2 of meer verschillende sloten. Dit werkt bovendien vertragend en schrikt dus af. Zorg dus naast het vaak standaard gemonteerde ringslot voor een hangslot of beugelslot.
 • Zorg dat uw sloten ART-goedgekeurde sloten zijn.
 • Zet uw fiets vast aan bijvoorbeeld een fietsenrek, lantaarnpaal of brugleuning. Dit voorkomt dat uw fiets met slot(en) en al meegenomen kan worden, om deze op een rustige plek open te breken.
 • Zet uw slot hoog vast en zet het voorwiel aan het frame van uw fiets vast.
 • Zet uw fiets binnen wanneer het kan, in de gratis bewaakte stallingen, maar ook als u even thuis bent om later de fiets weer te gebruiken.
 • Zet ook binnen (bijvoorbeeld ook thuis in uw schuur) uw fiets goed op slot.
 • Leg de belangrijkste kenmerken van uw fiets (zoals de kleur, het merk fiets en het framenummer) vast en bewaar deze op een veilig plaats. Dat vergroot de kans op het terugvinden van uw gestolen fiets. Hierbij kunt u ook gebruik maken van de Stopheling App.

Het gebied waar de diefstallen plaatsvinden

2 thoughts on “Toename fietsendiefstallen in het centrum van Nieuwegein

 1. Henk

  Het verwonderd mij niets dat er steeds meer fietsen gestolen worden. Er worden ook steeds meer fietsen buiten de stalling geplaatst. De fietsen die niet op slot staan en met gammele slotjes zijn snel mee te nemen…
  Als mensen te laks zijn om 10 meter verderop hun fiets in de gratis en bewaakte stalling te plaatsen, dan verdienen ze het haast ook om gehaast te wissen.

  Wel zouden de kratten voorop verboden moeten worden, en ook de dames onder de 50 jaar gewoon de fiets bovenin laten plaatsen.

 2. john

  ik zou hem ook graag in de stalling zetten ,maar kan niet tillen en hulp krijg je niet.
  maar als de politie het zo goed weet,waarom is er dan zo weinig controle?
  er zijn toch ook stadswachten? of zijn die er alleen maar om bekeuringen voor automobilisten te schrijven?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren