Toename fietsdiefstallen in Nieuwegein

In de afgelopen weken is er helaas een toename geweest in het aantal fietsdiefstallen in Nieuwegein. Gemeente en politie willen deze toename een halt toeroepen. Met een aantal gerichte acties willen zowel de gemeente als de politie fietsendiefstallen tegengaan, maar zij hebben u nodig om het de fietsendieven zo moeilijk mogelijk te maken.

Maak gebruik van gratis stallingen
Als u wilt winkelen in het centrum, kunt u uw fiets kwijt in een van de gratis fietsenstallingen. Fietsenstalling De Fietspomp bevindt zich op de Raadstede onder het Stadshuis, op de Ringstede is fietsenstalling De Snelbinder gevestigd en op de Hagestede zit fietsenstalling Nieuwegein West.

Zet uw fiets goed op slot
Veel dieven specialiseren zich in 1 of enkele typen slot(en). Gebruik daarom 2 of meer verschillende sloten. Dit werkt bovendien vertragend en schrikt dus af. Zorg dus naast het vaak standaard gemonteerde ringslot voor een hangslot of beugelslot.

Zorg dat uw sloten ART-goedgekeurde sloten zijn
Zet uw fiets vast aan bijvoorbeeld een fietsenrek, lantaarnpaal of brugleuning. Dit voorkomt dat uw fiets met slot(en) en al meegenomen kan worden, om deze op een rustige plek open te breken.
Zet uw slot hoog vast en zet het voorwiel aan het frame van uw fiets vast.

Zet uw fiets binnen wanneer het kan, in de gratis bewaakte stallingen, maar ook als u even thuis bent om later de fiets weer te gebruiken. Zet ook binnen (bijvoorbeeld ook thuis in uw schuur) uw fiets goed op slot. Leg de belangrijkste kenmerken van uw fiets (zoals de kleur, het merk fiets en het framenummer) vast en bewaar deze op een veilig plaats. Dat vergroot de kans op het terugvinden van uw gestolen fiets. Hierbij kunt u ook gebruik maken van de Stopheling App.

Tips speciaal en uitsluitend voor e-bikes
Heeft uw e-bike een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw e-bike af als u niet fietst. Zo is de e-bike niet meer als elektrische fiets te gebruiken. Heeft de accu van uw e-bike een slot? Gebruik deze dan altijd. Beschikt de accu van uw e-bike niet over een slot? Haal deze dan altijd van uw e-bike af als u niet fietst. Zo is de e-bike niet meer als elektrische fiets te gebruiken.

One thought on “Toename fietsdiefstallen in Nieuwegein

  1. John

    Laat eens wat meer blauw op straat komen.
    En vergeet de taakstrafjes. Pak de dieven ,Verkrachters en ander tuig eens wat harder aan.
    In andere landen wordt veel harder opgetreden .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren