Toekomstvisie kantorenlocaties Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein heeft onlangs haar visie op toekomstige mogelijkheden voor kantorenlocaties geprenteerd. Een belangrijke koers daarin is het realiseren van transformaties van bestaande leegstaande kantoorpanden naar ruimten met andere functies. De binnenstad van Nieuwegein is in deze visie als enige en belangrijkste nieuwbouwlocatie voor kantoren aangewezen. Er komen geen nieuwe kantorengebieden bij in Nieuwegein.

Met de visie op kantorenlocaties verschaft de gemeente Nieuwegein helderheid over de planologische mogelijkheden van kantoorgebieden. Sinds de economische recessie heeft Nieuwegein te maken met leegstand van kantoren. Daarbij voldoen veel kantoorpanden die in de jaren ’80 en ’90 gebouwd zijn (vanwege Het Nieuwe Werken ook) niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom zet de gemeente in op transformaties van leegstaande kantoorpanden naar andere planologische invullingen zoals wonen, zorg, horeca of leisure.

Voor de bestaande kantorengebieden wil de gemeente private partijen alle mogelijkheden bieden om hun pand te herontwikkelen. De gemeente stimuleert eigenaren of beleggers dan ook om iets met de leegstand te doen. Initiatieven die hiervoor binnenkomen, bekijkt de gemeente vanuit een ruime blik en positieve insteek. Uitgangspunt is dat de transformatie en nieuwbouw kwaliteit en duurzaamheid van het gebied moet verhogen. De markt ontkomt er niet aan sommige gebouwen te slopen en te vervangen door nieuwe gebouwen met andere functies.

De gemeente gelooft in haar binnenstad. De binnenstad is dan ook de enige en belangrijkste nieuwbouwlocatie voor kantoren in Nieuwegein. De huidige voorraad kantoren in de binnenstad bedraagt 55.000 m2, waar het bestemmingsplan mogelijkheid biedt voor 190.000 m2. Vanwege de gunstige ligging bij autosnelwegen en sneltram, voldoende parkeermogelijkheden en aantrekkelijk huurniveau wijst Nieuwegein de binnenstad aan als door te ontwikkelen kantorengebied.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren