Toekomst Nieuwegein biedt vertrouwen

De VVD is optimistisch en vol vertrouwen kijken we naar de toekomst van Nieuwegein. De afgelopen jaren waren niet makkelijk er waren vele veranderingen. Ondanks dat heeft dit college samen met de organisatie en samenleving al veel zaken weten te bereiken en zo aan die toekomst gewerkt.

Zo is Geijnwijs gestart, wordt tijdens Sportcafe’s samen met sportverenigingen gekeken naar andere manieren van financieren van de sport en is er een burgerinitiatief in Vreeswijk gestart. Ook met de uitgifte van grond op het nieuwe industrieterrein ‘Het Klooster’ gaat het goed.

Allemaal successen door te vertrouwen en te verbinden. Maar we moeten niet te vroeg juichen, want er komt nog veel op ons af. Zo is er nog een flinke woningbouw opgave en we willen onze wijken opknappen. Daarnaast zijn er ook zaken die moeilijk te voorzien zijn zoals de vluchtelingenstroom. Dit zet natuurlijk onze samenleving onder druk en ook de begroting. Toch hecht de VVD eraan lokale lasten laag te houden. Dat is succesvol VVD- en collegebeleid door de jaren heen in Nieuwegein. Om de lasten beheersbaar te houden zijn keuzes noodzakelijk.

Zo zal met de toekomstvisie in 2019 nog € 500.000,- structureel gevonden moeten worden. Hiervoor zullen op termijn nog duidelijke keuzes gemaakt moeten worden. In dat kader is de VVD blij dat het college is begonnen met het principe ‘zero based budgetting’. Dit heeft in de eerste ronde al €750.000,- opgeleverd. De VVD heeft aan het college gevraagd hier dan ook verder mee te gaan in de gemeentelijke organisatie.

Het college geeft aan dat om de economie in Nieuwegein verder te versterken is het van belang om een aantrekkelijk klimaat te creëren voor ondernemers. Dit klinkt de VVD als muziek in de oren. Alleen met een bloeiend economisch leven kunnen wij onze voorzieningen betalen en mensen die wellicht niet 100% kunnen meedoen wel meenemen en mee laten doen. Bedrijven en ondernemers maken banen, niet wij als overheid. Dus geen rare banenplannen, maar echte banen. Als overheid moeten we zorgen voor een gezond ondernemersklimaat. Belemmeringen wegnemen en vertrouwen geven, verbindingen leggen en deze versterken.

Voor de VVD staat de ‘Nieuw’ in Nieuwegein voor innovatie. Nieuwegein die antwoord geeft op de ontwikkelingen in de maatschappij en die aansluit bij de wereld van vandaag. We willen experimenteren met een ‘vrije handelszone’ voor starters, middelgrote en grote ondernemingen. Op deze manier krijgen ondernemers meer binding met elkaar en met Nieuwegein en ontstaat er meer onderlinge samenwerking. De VVD is dus optimistisch en vol vertrouwen voor de toekomst van Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk