Toch koopzondagen in Nieuwegein ?

Vijf Nieuwegeinse fracties (D66, VVD, PvdA, Fractie Ruud van der Zalm en Onze Nieuwegeinse Samenleving) hebben samen met winkeliersverenigingen gewerkt aan een nieuw initiatief raadsvoorstel waarmee Nieuwegeinse winkeliers op zondagen hun winkels kunnen openen.

Het college heeft afgelopen september al een poging gedaan om de zondagsopenstelling mogelijk te maken. Dit is in de gemeenteraad gesneuveld doordat enkele vragen onbeantwoord bleven. De vijf partijen hebben die vragen nu alsnog kunnen beantwoorden waardoor er een beter onderbouwd voorstel is uitgewerkt voor koopzondagen in Nieuwegein.

Nieuwegeiners krijgen de mogelijkheid ook op zondagen van 12.00 uur tot 19.00 uur te winkelen. Nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag zijn uitgezonderd van deze openstelling. De aanvoer van goederen wordt gereguleerd. Op zondag wordt alleen de aanlevering van verse goederen toegestaan. De ondernemers geven aan dat het openstellen van d winkels op zon-­ en feestdagen leidt tot een uitbreiding van de werkgelegenheid van ca. 150 fte.

Om deze uitspraak extra kracht bij te zetten hebben zij met Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) een convenant ondertekend om gezamenlijk invulling te geven aan deze werkgelegenheid. Bovendien wordt met dit voorstel bespaard op de reclame-uitingen om de huidige 12 zondagen bekend te maken. Deze jaarlijkse besparing wordt door de ondernemers structureel geïnvesteerd in beleving, evenementen, aankleding, projecten en de marketing voor het stadscentrum. Nieuwegein Maritiem is een voorbeeld van zo’n evenement.

Met dit voorstel, dat 19 december a.s. zal worden ingediend, krijgen de winkeliers in Nieuwegein de kans optimaal gebruik te maken van de recente wijziging van de landelijke winkeltijdenwet (1 juli 2013).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren