Katern

Toch celstraf voor doodschudden Nieuwegeinse baby

De 29-jarige Nieuwegeiner die verantwoordelijk wordt gehouden voor het dodelijk mishandelen van zijn vijf maanden oude dochtertje Chelsea moet toch de gevangenis in. In hoger beroep legde het Gerechtshof de 29-jarige man drie jaar onvoorwaardelijke celstraf op. De rechtbank in Utrecht sprak hem eind 2014 nog vrij bij gebrek aan bewijs.

Het Hof acht bewezen dat de man zijn dochter ernstig heeft toegetakeld en dat de baby daardoor is komen te overlijden. Hij zou haar op 5 november 2013 opzettelijk door elkaar hebben geschud of tegen haar hoofd hebben geslagen. Ze liep hersenletsel en bloedingen achter haar ogen op. Een kwartier nadat de man alleen was gelaten met de baby, belde hij haar moeder om te zeggen dat ze niet meer ademde. Een dag later overleed Chelsea.

Opmerkelijk is dat de veroordeelde nu alsnog de gevangenis in moet. De rechtbank in Utrecht oordeelde eerder dat er te weinig bewijs was. Het Hof denkt daar anders over. De moeder van Chelsea gaf verklaringen over wat er gebeurd moet zijn, die zo duidelijk en consistent zijn, dat de rechtbank die informatie mee had moeten wegen. Onder meer door medisch onderzoek valt geen andere conclusie te trekken dan dat de vader het meisje zwaar heeft mishandeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk