Tjeerd Posthuma voorleeskampioen Nieuwegein

Donderdag 20 februari organiseerde de Bibliotheek Nieuwegein na twee halve finales, het Voorleeskampioenschap Nieuwegein 2003 in de theaterzaal van het Oosterlichtcollege. Na een zinderende finale, waarin 9 schoolkampioenen streden om het de titel voorleeskampioen 2003, koos de jury unaniem voor Tjeerd Postuma als winnaar.

Tjeerd die een fragment voorlas uit het boek ‘Molly Moon’s ongelooflijke hypnose boek’ van Georgia Byng wist het publiek goed te boeien met zijn eigen stem, zonder gebruik te maken van allerlei gespeelde stemmetjes. Volgens de jury wist hij de klemtonen op de juiste plaats te zet ten en de jury had bijzonder veel waardering voor het feit dat hij durfde te kiezen voor een fragment waarin hij een lied met een zelf bedachte melodie ten gehore moest brengen.

Tjeerd Postuma bezorgde de basisschool de Trompetvogel voor de derde maal het voorleeskampioenschap, zodat deze school de wisseltrofee permanent in haar bezit mag houden. Tjeerd vertegenwoordigt Nieuwegein op 26 maart in de provinciale finale en mag bij winst deelnemen aan de landelijke finale.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk