Tjap tjoi van thuis

Zelfgemaakte Tjap tjoi is erg lekker en eigenlijk zo gemaakt. Alleen het marineren moet je even een uurtje van te voren doen.
Op dit magere gerecht zijn tal van variaties mogelijk. Je kunt het net zo uitgebreid maken als je zelf wilt door extra ingrediënten of bijgerechtjes toe te voegen. Voor 2 personen
1 bakje Quorn roerbakstukjes (of 200 g scharrelkipfilet)
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels droge sherry
½ eetlepel maïzena
1 kleine prei (alleen het wit)
1 kleine winterwortel
100 g bamboescheuten (blikje)
¼ komkommer
3 eetlepels olie
50 g taugé
peper en zout Extra: wok of braadpan; zeef In een kom 2 eetlepels ketjap, de sherry en de maïzena door elkaar roeren.
Bij gebruik van kipfilet deze eerst in reepjes snijden.
Roer de Quorn roerbakstukjes of de reepjes kip door dit mengsel en laat ze ca. 1 uur marineren.
Ondertussen de prei wassen en in smalle ringetjes snijden.
De wortel wassen en schillen en in smalle reepjes snijden.
De komkommer wassen, in dikke plakjes en dan in reepjes snijden.
De bamboescheuten afgieten en indien nodig ook in reepjes snijden.
De taugé in een ruime zeef even afspoelen onder de koude kraan.
Haal de roerbakstukjes of de kip uit de marinade en laat goed uitlekken.
Verhit de olie in een wok of braadpan.
Roerbak de kip ca. 3 minuten tot hij is dichtgeschroeid.
De prei, wortel en komkommer toevoegen.
Al roerende ca. 5 minuten bakken.
De bamboescheuten en de taugé erdoor roeren en ca. 2 minuten meebakken.
De marinade en de rest van de ketjap erdoor roeren.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Serveer de Tjap tjoi met gekookte (zilvervliesrijst) of (eier)mie, wat kroepoek, verse komkommer en tomaat en misschien wat Seroendeng (mengsel van kokos, pinda’s, gebakken ui en specerijen). (Vegetarisch) hoofdgerecht
Tijd: 1 uur marineren en ca. 30 minuten bereiden
Bron:” Twaalf maanden lekker eten” van Albert Heijn. Tip
Tjap tjoi kan ook gemaakt worden met vegetarische reepjes (mild of pittig gekruid) reepjes rund- of varkensvlees ( uiteraard biologisch), vis en/of garnalen.
Naast de genoemde groentes kun je ook nog denken aan doperwten (vers gedopt of diepvries), sperziebonen, maïskorrels, peultjes, piepkleine bloemkoolroosjes, reepjes Chinese kool of een pakje diepvries gemengde groenten. Weetje
Tjap tjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. Tjap betekent “gemengd” en tjoi betekent “groente”. Het wordt ook wel “Chop suey” genoemd. In Maleisië, Singapore en Indonesië heet een dergelijk gerecht “Cap cai” en in Korea “Japchae”. Print dit recept via het icoon hieronder.
Reageer gerust, klik dan op de rode emailbutton.Eerdere recepten staan in het "Archief "(het pannetje) hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk