Tips voor een onderhoudsvrije tuin

Een van de beste keuzes voor een onderhoudsvrije tuin is het gebruik van kunstgras. Met kunstgras heb je het hele jaar door een groen gazon, zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien. Kunstgras is een veilige speelondergrond voor kinderen en huisdieren. Het materiaal is zacht en veerkrachtig, waardoor het risico op vallen en verwondingen wordt verminderd. Bovendien zijn kunstgrasmatten speciaal ontworpen om afvoer te bieden aan regenwater, waardoor er geen modderige plassen ontstaan waar kinderen en huisdieren in kunnen vast komen te zitten.

Hogere borders gemaakt van patio blokken
Wil je wat hoogteverschil in je tuin creëren? Dan zijn hogere borders gemaakt van patio blokken een goede optie. Deze blokken kun je gemakkelijk stapelen en vullen met mooie planten. Zo krijgt je tuin niet alleen structuur, maar ook een stijlvolle uitstraling. De hoge borders maken het werken in de tuin ook makkelijker, omdat je overal beter bij kunt.

Bodembedekkers om niet te schoffelen
Om onkruid te voorkomen en minder te hoeven schoffelen, kun je kiezen voor bodembedekkers. Deze planten groeien dicht op de grond en bedekken zo de bodem. Dit zorgt niet alleen voor een mooi groen tapijt, maar ook voor minder onderhoud in je tuin.

Lavendel voor heerlijke geuren
Een tuin waarin het heerlijk ruikt, is natuurlijk extra genieten. Lavendel is een perfecte keuze als je van lekker geurende tuinplanten houdt. Deze plant trekt bovendien vlinders aan, wat je tuin nog levendiger maakt.

Hortensia voor hoog-laag verschil in planten
Wil je graag wat variatie in hoogte in je tuin? Dan is de hortensia een goede keuze. Deze prachtige plant groeit zowel hoog als laag en zorgt zo voor een speels effect. Bovendien heeft de hortensia mooie bloemen waar je van kunt genieten.

Vlinderplanten voor vlinders
Als je graag vlinders in je tuin wilt verwelkomen, kies dan voor vlinderplanten. Deze planten hebben bloemen die veel nectar bevatten, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor vlinders. Zo kun je niet alleen genieten van kleurrijke bloemen, maar ook van dansende vlinders in je tuin.

Bestrating
Om het onderhoud van je tuin te verminderen, kan een goede bestrating een uitkomst bieden. Denk aan mooie terrastegels of een pad van klinkers. Hierdoor hoef je minder gras te maaien en heb je meer tijd om van je tuin te genieten.

Schutting deels met klimop voor extra groen
Wil je wat extra groen in je tuin, maar geen gedoe met onderhoud? Plaats dan een schutting en laat deze deels begroeien met klimop. Klimop blijft het hele jaar door groen en geeft je tuin een natuurlijke uitstraling, zonder dat je er veel omkijken naar hebt.

Portugese laurier het hele jaar door groen
Een andere plant die het hele jaar door groen blijft, is de Portugese laurier. Deze struik geeft je tuin structuur en privacy, en heeft weinig onderhoud nodig. Bovendien zorgt de glanzende bladkleur voor een luxe uitstraling.

Met deze tips kun je een onderhoudsvrije tuin creëren waar je het hele jaar door van kunt genieten. Door slimme keuzes te maken en gebruik te maken van planten en materialen die weinig onderhoud vergen, hoef je minder tijd aan tuinieren te besteden en kun je meer ontspannen in je tuin vertoeven. Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van een prachtige tuin!

Bron: https://www.tuinideaal-kunstgras.nl/

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk