Tips om te besparen op je vaste lasten

De vaste lasten drukken in vrijwel ieder huishouden een stempel op het financiële plaatje. Uiteraard geven we geld veel liever uit aan vakanties, kleren, gadgets, etc.. Daar moeten je dan wel genoeg geld voor overhouden. Onderstaande tips helpen je te besparen op je vaste lasten.

1. Besparen op vaste lasten met een budget
Stel en budget op! Eerst weten wat je precies hebt, maakt besparen een stuk makkelijker. Dit doe je door je vaste lasten in kaart te brengen. Denk hierbij aan je huur of hypotheek, een eventuele lening, verzekeringen, energie, gas, water, abonnementen en lidmaatschappen. De kosten hiervoor trek je af van je inkomen.

Wat er over blijft, deel je door vier. Dit is je wekelijkse budget wat je uit kunt geven aan boodschappen, kleding, etentjes en andere leuke dingen. Natuurlijk wil je dit budget zo groot mogelijk hebben. Met de volgende tips gaat dat je lukken.

2. Vaste lasten besparing door te schrappen
Heb je al die abonnementen en lidmaatschappen wel écht nodig? Misschien heb je een lidmaatschap bij de sportschool waar je nooit heen gaat? Of heb je een abonnement op een tijdschrift dat je nooit leest? Kijk eens kritisch naar al je abonnementen en lidmaatschappen en meld je af voor de dingen die meer kosten dan wat je ervoor terugkrijgt. Daarnaast kun je services zoals de krant, Netflix en Spotify delen met anderen. Deel het abonnement op de krant bijvoorbeeld met je buren.

Neem verder een kijkje naar je mobiele abonnement. Als je maandelijks nog flink wat MB’s of belminuten over hebt, kun je misschien je abonnement verlagen en daarmee besparen op de kosten.

3. Besparen vaste laten met vergelijken
Een andere manier om te besparen op je vaste lasten is door te vergelijken. Met zo veel verzekeringen, energiemaatschappijen en providers is het moeilijk zelf de goedkoopste te vinden. Een vergelijkingssite helpt je te besparen op bijvoorbeeld je verzekeringen. Zo kun je op Geld.nl heel eenvoudig je autoverzekering vergelijken met het grootste aanbod verzekeraars in de markt, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Ook voor de andere vaste lasten, zoals energie, internet en mobiele telefonie zijn er voldoende vergelijkingssite die je helpen te besparen.

4. Besparen op boodschappen
Ook boodschappen horen onder je vaste lasten. Wat je hieraan uitgeeft, verschilt vaak van maand tot maand, dus het is moeilijk in te zien hoe je hierop kunt besparen. Toch kan het. Bepaal bijvoorbeeld een vast budget per week dat je uit mag geven aan boodschappen. Zo weet je in ieder geval dat je niet boven een bepaald bedrag uitkomt. Om zo veel mogelijk boodschappen te doen binnen dat budget, zou je alleen huismerken en aanbiedingen kunnen kopen. Stel ook een boodschappenlijstje samen voordat je naar de supermarkt gaat en houd je daaraan.

5. Houd bij wat je bespaart
Heb je deze tips toegepast, dan is het leuk om bij te houden hoeveel je nu per maand bespaart. Je ziet wat de effecten zijn en dat motiveert je door te gaan. Houd je per maand geld over? Laat je besparing groeien en zet het geld op een spaarrekening, een deposito of laat het beleggen. Voor je het weet heb je een aardig kapitaal opgebouwd

One thought on “Tips om te besparen op je vaste lasten

 1. John

  Besparen??
  Doe geen licht aan,ook geen tv of radio.
  Eet rauwe groente en gebruik geen gas.
  Weiger belasting te betalen.
  Vraag aan je werkgever of hij je brutoloon wil uitbetalen.
  Betaal ook geen ziekenfonds meer.
  Dan kan je echt besparen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren