Tips en getuigen gezocht van beschieten woning in Vreeswijk

Iemand vuurt schoten af op een woning aan de Beatrixstraat in het Vreeswijk. Ruim een week later legt iemand een handgranaat bij de voordeur van hetzelfde huis. De politie zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten. Daarom is zij nu op zoek naar mogelijke getuigen of mensen die een tip kunnen geven.

Het gebeurt in de vroege ochtend van woensdag 7 februari 2018. De bewoners van de Beatrixstraat schrikken op van schoten. Eén van de woningen in de straat is doorzeefd met kogels. De muren, ramen en rolluiken zitten vol kogelgaten. In de huurwoning wonen een man en vrouw met hun dochter. Zij blijven ongedeerd.

Handgranaten
Twee weken later, op donderdag 15 februari, vindt de bewoner van het beschoten huis ’s ochtends vroeg een handgranaat bij de voordeur. Hij belt 112, de politie komt ter plaatse en zet de straat af. De basisschool op de hoek van de straat blijft dicht. De Explosieve Opruimingsdienst neemt de granaat mee en de omgeving wordt vrijgegeven. Maar diezelfde middag vindt de bewoner nóg een handgranaat tijdens verplaatsen van zijn auto. De burgemeester van Nieuwegein besluit het huis per direct te sluiten in verband met de veiligheid van de bewoners en de omgeving.

Onderzoek
De politie onderzoekt de zaak en kan in dit stadium van het onderzoek nog niets zeggen over het mogelijke motief van de beschieting en handgranaten.

Vragen
Heeft u iets gezien van de beschieting en van het achterlaten van de handgranaten of weet u meer over deze zaak, dat de politie misschien kan helpen de verdachte of verdachten op te sporen. Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren