Katern

Tips bij het kopen van een heerlijk nieuw bed

Een boxspring kopen is een van de beste aankopen die je kunt doen. Je slaapt zoveel lekkerder dan op een ‘normaal’ bed. Zo krijg je echt het gevoel dat je iedere nacht in een 5-sterren hotel slaapt.

Wanneer je nieuw bed gaat kopen, zul je wel een paar belangrijke keuzes moeten maken. Een bed is ook extreem belangrijk voor je nachtrust en dus je gezondheid. Je slaapt er toch al snel acht uur per nacht in.

Je kunt het beste kiezen voor een boxspring, maar waar moet je op letten als je een boxspring koopt? Een boxspring is tegenwoordig een stuk betaalbaarder en de kosten zijn al bijna vergelijkbaar met een standaard bed. Maar, omdat je er best veel jaren van wilt genieten is het van belang dat je goed let op de voor- en nadelen van een boxspring.

Wat is een boxspring?
Een boxspring is eigenlijk een alles-in-1 bed. Je krijgt een bedframe, bedbodem en matras en vaak ook nog een topper in een. Bij een boxspring horen een hoofd of voetbord bij. Deze zijn ook bekleed met dezelfde stof van de bedombouw.

Op het matras ligt vaak nog een topmatras, dit wordt ook wel een topper genoemd. Bij een tweepersoonsbed voel je dan niet de naad die tussen het bed loopt. Je hebt wel een topper nodig voor het slaapcomfort.

Voordelen van een boxspring
Wanneer je een boxspring koopt ben je eigenlijk heel voordelig uit, want je koopt een volledig bed. Hierdoor ben je dus in een keer klaar met het samenstellen van je bed.

Een voordelige boxspring kopen is zeer goed mogelijk, je hebt ze al voor minder dan 500 euro.

Daarnaast kan je eindeloos variëren met kleuren en materialen van de bekleding van de boxspring.

Boxspringbedden zijn hoger dan gewone bedden, dit zorgt ervoor dat je makkelijk uit bed kan stappen.

Nadelen van een boxspring
Een boxspring is niet per se beter qua ondersteuning van het lichaam, als je het vergelijkt met een traditioneel bed. Dit heeft vooral te maken met de lattenbodem die wordt gebruikt. Dit heeft namelijk grote invloed op de ondersteuning van je lichaam.

De stoffen bekleding van een boxspring kan lastig zijn om schoon te maken. Wanneer je een allergie hebt voor huisstof dan kan een boxspring een nadeel zijn. Tegenwoordig zijn er overigens genoeg mogelijkheden om een leren boxspring te kopen waardoor je geen last hebt van huisstofmijt.

Uit stoffen bekleding is het lastig om vlekken te verwijderen, dan uit hout of kunststof. Voor sommige schoonmaakwonder is dat ook geen probleem.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren