Timelapse film aanleg rotonde Sluyterslaan

Het kruispunt Sluyterslaan, Richterslaan met de Hildo Kropstraat is omgevormd tot een rotonde met aanliggende fietsstroken. Dat gebeurde in opdracht van de gemeente en werd mede gefinancierd door de provincie Utrecht. De werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde duurden enkele weken. Tijdens de werkzaamheden was de kruising geheel afgesloten voor alle verkeer en werden omleidingsroutes ingesteld. Maar hoe zagen de werkzaamheden eruit. Onze reporter Andre maakte er een ‘timelapse’ filmpje van.

De verkeersveiligheid op het kruispunt vroeg al langere tijd om verbetering vanwege de onoverzichtelijke situatie. De afgelopen jaren zijn diverse oplossingsrichtingen onderzocht om er de verkeersveiligheid te verbeteren. Vanwege de beperkte beschikbare ruimte was de enige haalbare oplossing de aanleg van deze rotonde met aanliggende fietsstroken. (Klik op het videocameraatje hieronder voor het timelapse filmpje).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren