Tijdelijke windmeetmast in Het Klooster

Voorafgaand aan de bouw van de windturbines langs de A27 bij Nieuwegein, plaatst Eneco in de 2e helft van augustus een windmeetmast in bedrijvenpark Het Klooster. Zij doet dit om gedurende circa 1 jaar nauwkeurige lokale windmetingen te doen. Eneco wil hiermee haar prognose van het lokale windprofiel van Windpark Nieuwegein verder onderbouwen. Na afronding van de windmetingen wordt de windmeetmast weer afgebroken. De mast is tachtig meter hoog, buisvormig en wordt verankerd via 8 staalkabels in de grond.
Vergunning verleend

Vanwege de hoogte is deze tijdelijke mast een opvallend bouwwerk. Daarom wil de gemeente inwoners en omwonenden nogmaals informeren. Voor de plaatsing van deze mast heeft de gemeente eerder dit jaar een omgevingsvergunning verleend. Er is hiertegen geen bezwaar of beroep meer mogelijk.

Nieuwegein streeft ernaar in 2040 een klimaatneutrale, duurzame stad te zijn. Eén van de initiatieven die hieraan bijdraagt is het realiseren van Windpark Nieuwegein: 5 windturbines tussen bedrijvenpark Het Klooster en Rijksweg A27. Hiermee kan omgerekend circa 30% van de huishoudens in Nieuwegein van schone stroom worden voorzien. De gemeente ziet het windpark als een landmark voor Duurzaam Nieuwegein. Het windpark past uitstekend bij de uitstraling van het duurzame bedrijvenpark Het Klooster waar de gemeente groene ondernemers aanspreekt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren