Tijdelijke vervanging wethouder Guido Bamberg

Wethouder Guido Bamberg (PvdA) heeft op maandag 29 april jongstleden een fietsongeluk gehad. Het ongeluk gebeurde op een rotonde op de Sluyterslaan toen hij op de fiets op weg was naar zijn werk in het Stadshuis. Hierbij werd hij van achteren aangereden door een auto waarbij hij ten val is gekomen. De automobiliste had de wethouder niet opgemerkt en verleende direct hulp. ‘Zij was door het ongeval erg geschrokken. We hebben in de dagen erna nog uitgebreid contact gehad’ aldus Guido Bamberg.

Vanwege dit ongeluk, waardoor hij een week in het ziekenhuis was opgenomen vanwege zijn verwondingen, is wethouder Bamberg een langere periode niet inzetbaar als bestuurder. Om te kunnen herstellen neemt Guido voor een periode van 16 weken ziekteverlof op.

Tijdelijke vervanging door Vincent van Esch
De Partij van de Arbeid draagt Vincent van Esch voor als zijn tijdelijke vervanger. Van Esch is momenteel fractievoorzitter voor de PvdA in Nieuwegein en heeft momenteel financiën, wonen, ruimtelijke ordening, omgevingswet, duurzaamheid en energietransitie, mobiliteit, grondbedrijf, openbare orde en veiligheid in zijn portefeuille.

Op donderdag 30 mei aanstaande neemt de gemeenteraad van Nieuwegein een besluit over de tijdelijke vervanging van wethouder Bamberg door van Esch.

Foto: FotoTeam KenM – Vincent van Esch

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk