Tiener uit Nieuwegein slachtoffer van steekpartij in IJsselstein

De twee slachtoffers van de steekpartij afgelopen vrijdagmiddag in IJsselstein zijn 15 en 16 jaar oud. Eén van hen, een 15-jarige tiener komt uit Nieuwegein, de ander uit Vianen. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. Eén van de verdachten die kort na de steekpartij werd opgepakt is een jongen van 16. Hij zit vast en wordt verhoord. Bij de speurtocht naar de daders zijn ook politiehonden ingezet. De politie zoekt een mogelijke tweede verdachte, maar die is nog niet gevonden.

De steekpartij was gisteren rond 14.00 uur op de kruising van de Hogedijk en de Panoven in IJsselstein, vlakbij het Cals College. De slachtoffers vluchtten na het incident in de richting van de Gamma. Vanaf daar werden ze door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht.  Zij zijn inmiddels, na behandeling in het ziekenhuis,  weer thuis. Hun verwondingen vallen volgens een politiewoordvoerder mee.

Leerlingen van het Cals College laten weten dat aan de steekpartij een ruzie vooraf ging waarbij een familielid van een leerling van het Cals College betrokken was. De school benadrukt dat leerlingen niet betrokken waren bij de steekpartij als slachtoffer of dader. De politie onderzoekt wat de link is tussen het incident en de school.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk