Thijs Stekelenburg en Sophie Bekkers uit Nieuwegein op het podium bij het Nederlands kampioenschap alpineskiën op de baan

Tijdens het Nederlands kampioenschap, welke afgelopen zondag werd gehouden op de Skipiste Nieuwegein, behaalde Thijs Stekelenburg de eerste plaats in zijn categorie (U8-H) en werd Sophie Bekkers derde bij het NJK U12. Indy van Zijl van Skiteam Nieuwegein is Nederlands kampioen.

Snowstar (U8 t/m U12)
Het waren de jongste deelnemers (van 6 t/m 11 jaar) die het NK openden. Dit deden zij met traditiegetrouw een wat andere soort wedstrijd dan de gewone afdaling, de Snowstar genoemd. Hier worden slalom, reuzenslalom en schansjes gecombineerd tot één uitdagende afdaling.

Snowstars U8De Snowstars U8

Bij de jongens onder de 8 jaar is Thijs Stekelenburg uit Nieuwegein Nederlands kampioen geworden in zijn leeftijdsklasse. Bij de meisjes onder 8 won Fien Reijmers uit Vlist de zilveren beker en Puck van Grootheest uit IJsselstein de bronzen beker. Zowel Thijs als Fien zijn dit seizoen pas begonnen met wedstrijd skiën en skiede in november 2023 hun eerste wedstrijd. Een knappe prestatie dus voor deze twee jonge deelnemers.

Bij de meisjes onder de 12 jaar werd Isabel Hoekstra uit Utrecht Nederlands kampioen in de Snowstar. Bij de jongens onder 12 jaar wonnen Bram Delen uit Houten en Thomas Ligtermoet uit de Meern een gedeelde derde plaats.

Nederlands Jeugd Kampioenschap (U12 t/m U16)
Daarna volgde de Nederlandse jeugdkampioenschappen. Dit is voor kinderen van 11 t/m 15 jaar. Zij moeten twee verschillende slaloms skiën. Bij de meisjes onder 12 jaar won Jacky Verwey uit Houten de zilveren medaille en Sophie Bekkers uit Nieuwegein won de bronzen medaille.

Nederlands kampioenschap
Tot slot kwamen de snelste skiërs van Nederland de skibaan op. Ook zij kregen twee verschillende slaloms om te skiën. Bij de dames won Indy van Zijl uit Harmelen van skiteam Nieuwegein de eerste prijs. Zij mag zichzelf het komende jaar Nederlands kampioen alpineskiën op de baan noemen. Alles bij elkaar een mooie en voornamelijk droge ski dag die de Nederlands Kampioenschappen waardig waren.