Themazondag bij de Museumwerf Vreeswijk over ‘Bijzonder’

Op zondag 6 mei is er weer Themazondag bij de Museumwerf. Het onderwerp is bijzonder. De Museumhaven Vreeswijk, een van de pareltjes van Nieuwegein, bestaat deze maand namelijk tien jaar! De Museumwerf en de bewoners van de historische schepen in deze haven willen dit feit graag met elkaar vieren. De Themazondag is ditmaal vooral een feestje voor de bewoners, de werf en de buurt. Natuurlijk zijn bezoekers van het museum en de haven van harte welkom.

Om 13.00 uur is er een ontvangst in de expositieruimte met koffie en echt Limburgse vlaai. Om 14.00  uur gaat de “Open Boot” van start aan de Prins Hendriklaan, aan de overkant van de Museumwerf. Er is muziek, er zijn hapjes en drankjes. Voor bezoekers van de Museumwerf is dit een uitgelezen moment om een bezoek aan het Museum te combineren met een wandeling langs de prachtige voormalige binnenvaartschepen in de haven. Grote kans dat u de bewoners aantreft, binnen mag kijken en verhalen over de schepen hoort. Uiteraard is het Theehuys met het gezellige binnen- en buitenterras geopend.

Themazondagen
Gedurende het zomerse seizoen houden we bij Museumwerf Vreeswijk iedere eerste zondagmiddag van de maand Themazondag. Het is een kleinschalig evenement waarbij verschillende thema’s aan bod komen die iets te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn. De entree bedraagt – net als op de overige dagen – € 2,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Voor het seizoen van 2018 staan de volgende thema’s (onder voorbehoud) op het programma:

6 mei : 10 jaar Museumhaven Vreeswijk
3 juni : Smeden
1 juli : Scheepsmodellen van Varende Modelbouwvereniging ‘t Anker
5 augustus : info volgt
2 september : vervalt i.v.m. het jaarlijkse evenement Werfweekend
7 oktober : Oude scheepsmotoren

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren