Thema-avond Vuurwerkoverlast en Preventie Woninginbraken

Een inbraak is een aangrijpende gebeurtenis. De gemeente en de politie werken samen om het aantal woninginbraken terug te dringen. Helaas is woninginbraak nooit helemaal te voorkomen, maar met de nodige voorzorgsmaatregelen is de kans op een inbraak wel te verminderen. Ook u kunt maatregelen nemen om woninginbraken te voorkomen. De politie, gemeente en de wijknetwerken organiseren dit jaar een aantal preventie avonden waar u tips krijgt hoe u woninginbraken kunt voorkomen. Dinsdag 13 november vindt de preventie avond plaats in de wijk Batau-Noord. De avond vindt plaats in buurthuis Feniks, Nedereindseweg 401 te Nieuwegein. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Op de thema-avond krijgt u, onder het genot van een kopje koffie of thee, verschillende tips om woninginbraken te voorkomen. Aan de hand van voorbeelden uit de wijk zal de politie het een en ander illustreren. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Op de avond is er ook foldermateriaal aanwezig met tips.

In alle wijken vind er een informatie avond plaats, waarbij een medewerker van de gemeente en de wijkagent u tips geven hoe u inbraken kunt voorkomen. Vorig jaar zijn gemeente en politie gestart met de tournee langs alle wijken.

Gemeente en politie ontvangen jaarlijks vanuit bewoners verschillende klachten over vuurwerkoverlast. Deze klachten komen binnen in de periode voor oud en nieuw maar ook achteraf. Met elkaar wordt besproken wat bewoners zelf kunnen doen en welke rol gemeente en politie hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk