Theatervoorstelling: ‘Ik had het anders gewild’

Niks aan de hand, zo lijkt het. Hartslag, bloeddruk, zicht, gehoor… alles is in orde. En toch, er is iets vreemds met deze kinderen, iets anders. Maar wat? Waarom reageren ze soms zo… bijzonder?

In de indringende theatervoorstelling ‘Anders’ – op 7 en 8 juli in theater De Kom in Nieuwegein – vertellen drie moeders van autisten hun verhaal. Confronterend en pijnlijk soms, maar ook ontroerend en ontwapenend. Een liefdevol verhaal over leven en overleven, over hollen en stilstaan, over willen maar niet kunnen, over vasthouden en loslaten.

‘Anders’ is de nieuwste voorstelling van het Houtense amateurgezelschap Theater Lichtboog. Regisseur Natasja Visser, zelf moeder van een autist, heeft in het stuk ook eigen ervaringen verwerkt. “Je kunt intens geraakt worden door schrijnende situaties die de moeders meemaken, maar ook van harte lachen om verschillende reacties van de omstanders of de autisten zelf, grinniken om onhandig geplaatste opmerkingen of je plaatsvervangend generen om goedbedoelde adviezen. Het is in ieder geval een zeer dynamische voorstelling, met veel actie en sterke emoties.”

Er zijn twee voorstellingen in theater De Kom in Nieuwegein: op zaterdagavond 7 juli (20.00 uur) en zondagmiddag 8 juli (16.00 uur). Tijdens de voorstelling is er live muzikale begeleiding van multi-instrumentalist Ruben Bekx. Meer info en kaartjes bij Theater De Kom of via www.theaterlichtboog.nl.

One thought on “Theatervoorstelling: ‘Ik had het anders gewild’

  1. Donna

    een toneelstuk van mijn leven
    ik zag het vandaag gespeeld
    autisme in zijn complexheid
    elke emotie werd gedeeld
    terug naar zoveel jaar geleden
    het verdriet het ongeloof
    zoekend, onwetend
    voor harde reacties
    nog niet blind en doof
    vanuit mijn pluchen stoel
    zag ik mensen worstelen
    met mijn angsten vechtend
    voor hetzelfde doel
    het maakte veel meer los
    dan daar op dat moment
    emoties dreven boven
    eindelijk erkend
    een toneelstuk zonder pauze
    zo waarheidsgetrouw
    mijn toneelstuk met een hoofdpersoon
    waar ik zoveel van hou

    Dam

    Dank jullie wel!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk