Theatervoorstelling: ‘Ik had het anders gewild’

Niks aan de hand, zo lijkt het. Hartslag, bloeddruk, zicht, gehoor… alles is in orde. En toch, er is iets vreemds met deze kinderen, iets anders. Maar wat? Waarom reageren ze soms zo… bijzonder?

In de indringende theatervoorstelling ‘Anders’ – op 7 en 8 juli in theater De Kom in Nieuwegein – vertellen drie moeders van autisten hun verhaal. Confronterend en pijnlijk soms, maar ook ontroerend en ontwapenend. Een liefdevol verhaal over leven en overleven, over hollen en stilstaan, over willen maar niet kunnen, over vasthouden en loslaten.

‘Anders’ is de nieuwste voorstelling van het Houtense amateurgezelschap Theater Lichtboog. Regisseur Natasja Visser, zelf moeder van een autist, heeft in het stuk ook eigen ervaringen verwerkt. “Je kunt intens geraakt worden door schrijnende situaties die de moeders meemaken, maar ook van harte lachen om verschillende reacties van de omstanders of de autisten zelf, grinniken om onhandig geplaatste opmerkingen of je plaatsvervangend generen om goedbedoelde adviezen. Het is in ieder geval een zeer dynamische voorstelling, met veel actie en sterke emoties.”

Er zijn twee voorstellingen in theater De Kom in Nieuwegein: op zaterdagavond 7 juli (20.00 uur) en zondagmiddag 8 juli (16.00 uur). Tijdens de voorstelling is er live muzikale begeleiding van multi-instrumentalist Ruben Bekx. Meer info en kaartjes bij Theater De Kom of via www.theaterlichtboog.nl.

One thought on “Theatervoorstelling: ‘Ik had het anders gewild’

 1. Donna

  een toneelstuk van mijn leven
  ik zag het vandaag gespeeld
  autisme in zijn complexheid
  elke emotie werd gedeeld
  terug naar zoveel jaar geleden
  het verdriet het ongeloof
  zoekend, onwetend
  voor harde reacties
  nog niet blind en doof
  vanuit mijn pluchen stoel
  zag ik mensen worstelen
  met mijn angsten vechtend
  voor hetzelfde doel
  het maakte veel meer los
  dan daar op dat moment
  emoties dreven boven
  eindelijk erkend
  een toneelstuk zonder pauze
  zo waarheidsgetrouw
  mijn toneelstuk met een hoofdpersoon
  waar ik zoveel van hou

  Dam

  Dank jullie wel!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren