Theater Totaal uit Nieuwegein doet mee aan de Special Theater Eenakter Road Show

In het hele land ontmoeten theatergroepen voor mensen met een beperking en professionals uit de film-, televisie- en theaterwereld elkaar op de vloer. In het kader van de Special Theater Eenakter Road Show hebben ruim 30 theatergroepen een idee voor een eenakter ingestuurd en hun ontwikkelwensen laten weten. Een groot aantal professionals – gevestigde acteurs, regisseurs, aanstormend talent en ervaren docenten – is vervolgens door Special Arts met deze theatergezelschappen gematcht.

Bij Theater Totaal wordt samengewerkt met theatermaker en educatiemaker Sophie Plekker van Het Nationale Theater. Door actief de samenwerking op te zoeken, ontstaan er interessante kruisbestuivingen. Van elkaar leren en elkaar inspireren, dat is waar het om draait. Het uiteindelijke doel van de Road Show is dat er bruggen worden gebouwd tussen de groepen voor mensen met een beperking en het reguliere theaterlandschap.

Op het podium
Op dinsdag 28 september 2021 brengt Theater Totaal hun eenakter op het podium tijdens de regionale eenakterdag in Parktheater Eindhoven. Het wordt dé plek met eenakters, workshops, kennisdeling en ontmoetingen. Ook worden de samenwerkingen tussen professionals en theatergroepen voor mensen met een beperking gedeeld en zijn er brainstormtafels over plannen en dromen voor een inclusieve theatertoekomst.

De kaartverkoop start medio september via het Parktheater. De dag is van 10.00 tot 17.00 uur. In totaal zijn er twee regionale eenakterdagen. Vanuit elke regio gaan drie theatergroepen door naar de landelijke Special Theater Road Show Inspiratiedag in het AFAS Theater in Leusden.

Online theaterplatform
Naast alle samenwerkingen op de theatervloer, wordt er ook online contact gelegd en kennis gedeeld. Op het Special Theater Road Show-platform vind je informatie over alle betrokken theatergroepen, professionals en studenten en de ervaringen van het samenwerken. Het is bedoeld als blijvende broedplaats om verdere verbindingen te stimuleren. Het platform is daarmee een inclusieve plek waar theatermakers met en zonder beperking zich kunnen laten inspireren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren