Theater Totaal met bijzondere theatervoorstelling

Negen acteurs van Theater Totaal, een muziek- en theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking, spelen op zondag 1 december samen met veertien ouderen van 65 tot 88 jaar uit Nieuwegein de voorstelling ‘Niet van gisteren’. De voorstelling is het resultaat van een uniek project waarin het uitwisselen van verhalen centraal heeft gestaan.

Bij Theater Totaal, onderdeel van Amerpoort, ontwikkelen jongvolwassen en volwassen artiesten met een verstandelijke beperking hun talent voor muziek of theater. Samen met ouderen van woonzorgcentrum Zuilenstein, onderdeel van Zorgspectrum, kwamen zij een paar maanden op maandagochtend samen om onder het mom van “vroeger toen ik jong was, later als ik oud ben” een voorstelling te bedenken. Het werd een ontmoeting tussen twee werelden: jonge mensen met een verstandelijke beperking en senioren die elkaar verhalen vertellen over hun leven. Als vanzelf kwam er een bijzondere voorstelling tot stand.

Hans Reusch, wethouder van cultuur van gemeente Nieuwegein is enthousiast. “Ik kan zien dat deze twee verschillende groepen, de spelers van Theater Totaal en de bewoners van Zuilenstein, elkaar vitaliteit geven. Het samenwerken aan de theaterproductie is voor beiden een meerwaarde. Het is een ontmoeting waarin zorgzaamheid, tederheid en humor te zien is.” Kaarten zijn niet meer beschikbaar, want de voorstelling is helemaal uitverkocht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren