Anouk van der Kaaij krijgt vrijwilligersprijs tijdens 50-jarig jubileum vrouwenvoetbal van VSV Vreeswijk

Tijdens het 50-jarig jubileum vrouwenvoetbal van VSV Vreeswijk is Anouk Valkenburg-van der Kaaij verkozen tot clubvrijwilliger van het jaar 2021. Een eretitel die haar de Thea van der Kaaij Vrijwilligersprijs 2021 oplevert. De prijs, die de naam draagt van haar moeder, werd onlangs uitgereikt door voorzitter Frans Schultz en haar dochter Fenne.

Sinds de oprichting in 1926 zijn een groot aantal vrijwilligers actief (geweest) voor VSV Vreeswijk. Hoewel vele handen werk licht maken, zijn er toch mensen die door hun liefde voor de vereniging extra werk verzetten en onmisbaar zijn (geworden) voor een vereniging.

Anouk is van het begin af aan betrokken bij de opzet en uitrol van het nieuwe jeugdbeleid. Mede door haar inzet en enthousiasme is het een succes. Organiserend en altijd druk in de weer met de circuittraining, op het voetbalveld tussen en met de kids, is ze helemaal in haar element. Het is uniek hoe ze alle namen uit haar hoofd weet van de kinderen (en ouders). Anouk staat liever niet in de belangstelling en treed ook niet graag op de voorgrond. Op het veld tussen de kids dat is haar passie.

‘De drie kinderen van Anouk voetballen uiteraard ook bij VSV Vreeswijk en net zoals mama zijn ze regelmatig te vinden op de club en dragen ze al een steentje bij als vrijwilliger. Een op en top blauw-wit gezin dus’ aldus Frans Schultz.

‘Moeten de materialen geteld worden of een overleg met de jeugdcommissie, Anouk is erbij. Altijd vrolijk en oprecht met de beste intenties voor alle kinderen van onze club. Slaat geen training over en bij voorkeur wordt er geen training afgelast, ook al regent en stormt het windkracht 10 of is het -10 gevoelstemperatuur. Alles voor de kids, maar heel soms is even rust best oké hoor Anouk.’

Ook bij VR30+ is Anouk een positieve, altijd aanwezige aanvoerdster en teammanager. Altijd stuurt ze het team aan om te komen trainen en neemt het voortouw om een goede training aan de dames voor te schotelen. In het veld is ze onmisbaar, doet ook nog is regelmatig mee bij Dames-2 en pakt regelmatig haar doelpuntjes mee.

De Thea van der Kaaij Vrijwilligersprijs is dan ook meer dan verdiend, en een mooie opvolgster van haar moeder.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk