The Climate Miles 1 november door Nieuwegein

520 kilometer met studenten, professoren, prinses, politici, ondernemers, boeren en burgers Te voet van Utrecht naar de Klimaattop in Parijs, via Nieuwegein! Op 1 november beginnen de Climate Miles waarbij direct de eerste dag Nieuwegein wordt aangedaan.

Urgenda directeur Marjan Minnesma loopt van 1 t/m 29 november meer dan 500 kilometer van Utrecht naar Parijs, waar de Klimaattop plaatsvindt. Met The Climate Miles vraagt Urgenda (de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken) aandacht voor de actie die nodig is om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties. Elke dag wandelt er een speciale gast met haar mee en wordt er een Milestone achter gelaten met een boodschap.

The Climate Miles starten op zondag 1 november vanaf het Neude in Utrecht waarbij een grote groep deelnemers, waaronder Margot Ribberink, Mariette Pennarts en DJ Gregor Salto, de eerste etappe zal lopen. Op het Neude begint de tocht om via het water Nieuwegein binnen te komen bij de nieuwe Jutphasebrug aan de Taludweg. Hier zal de groep verwelkomt en begeleid worden door wethouder Peter Snoeren en Samen Duurzaam Nieuwegein. Tijdens de wandeling door Nieuwegein zal Samen Duurzaam Nieuwegein meer vertellen over de duurzame plaatsen waar de route langs voert. Ook biedt Samen Duurzaam Nieuwegein de groep een duurzame versnapering aan op het Milieu Educatie Centrum waar kort gepauzeerd wordt. De route gaat vervolgens verder door Park Oudegein om uiteindelijk na een tocht met het veerpontje Vianen binnen te lopen. Tijdens de tocht op het veerpontje zal IVN kort iets vertellen over Ruimte voor de Lek in Nieuwegein.

Iedereen kan aanhaken, alleen in Nieuwegein, de hele dag , een aantal dagen of de hele maand. Urgenda directeur Marjan Minnesma spreekt elke dag met een speciale gast zoals Katja Schuurman, Pieter Derks, Simone Filippini en Willemijn Verloop over de urgentie en oplossingen voor klimaatverandering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk