Tests voor Uithoflijn in Nieuwegein

Projectorganisatie Uithoflijn gaat tijdens de buitendienststelling van de tramlijn tussen Utrechts CS en Nieuwegein/IJsselstein (de SUNIJ-lijn) voor de in aanbouw zijnde Uithoflijn technische systeemtests uitvoeren.

Deze vinden plaats tussen haltes Nieuwegein-Wiersdijk en Nieuwegein-Fokkesteeg, van maandag 11 tot en met vrijdag 22 augustus.

De trambaan tussen haltes Wiersdijk en Fokkesteeg wordt vanaf maandag 11 augustus in enkele dagen omgebouwd, er komt een meetinstallatie op het naastgelegen sportveld en daarna zal er een tramstel met wisselende snelheden en onder wisselende elektrische omstandigheden heen en weer rijden. Zo worden de magnetische velden gemeten die een tram veroorzaakt bij verschillende vormen van elektriciteitsvoorziening.

Het testgebied is met hekken afgeschermd en wordt bewaakt. Tijdens de tests reguleren verkeersregelaars de overweg aan de Henri Dunantlaan. Na de test wordt de trambaan in de oude staat hersteld. De werkzaamheden vinden overdag plaats en leveren geringe overlast voor de omgeving op.

Voor de tests zijn vier trams tot uiterlijk 31 augustus in de buurt van de testlocatie gestald (met bewaking). Deze trams moeten op stroom blijven, dit levert overdag beperkte geluidsoverlast op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk