Terugblik raadsvergadering 25 april 2012

Doorslagzone
Het gebied tussen het Stadshuis en het fietspad langs de Doorslag is het laatste deel aan de oostkant van de binnenstad dat nog ontwikkeld moet worden. Waar nu nog directieketen staan en bouwmaterialen liggen opgeslagen, moet in de toekomst een dynamische rand van de binnenstad worden. Woningen, horeca, een hotel en een doortrekking van de ondergrondse parkeergarage vormen de opgave. Een opgave die moet leiden tot een levendig gebied. Het moet de verbinding vormen tussen het water aan de ene kant en het verhoogde stadsplein aan de andere kant. De gemeente gaat niet zelf ontwikkelen maar biedt marktpartijen de mogelijkheid ideeën en suggesties aan te dragen. Het gaat om een concurrentiegerichte dialoog. Dat is een (Europese) aanbestedingswijze, waarbij marktpartijen en de gemeente in dialoog tot een uitwerking komen. Het is een nieuwe vorm van aanbesteden waarbij de wensen van de gemeente uitgangspunt zijn. De uitwerking en realisatie wordt geheel aan marktpartijen overgelaten. D66 Nieuwegein kan zich in deze vernieuwende manier van werken vinden.

Regionaal fietspad
Veel fietsers gebruiken de route Batauweg, Noordstedeweg, Merwestein. D66 Nieuwegein, met als slogan in het verkiezingsprogramma ‘Nieuwegein Fietsstad’, is dan ook grote voorstander van het vergroten van de veiligheid voor fietsers langs deze route. Vrijliggende fietspaden zijn daarom onontbeerlijk. Het college van B en W heeft een voorstel ontwikkeld waarin aan de zuidzijde van de Noordstedeweg (aan de kant van City Plaza) een tweerichtingen fietspad komt. D66 Nieuwegein vindt dit de slechtst denkbare mogelijkheid om de veiligheid van fietsers te verbeteren. Autoverkeer dat de verschillende parkeergarages in en uitrijdt, de vrachtwagens uit het laad- en losdok van de Hema en bij de nieuwbouw aan de oostkant worden allemaal geconfronteerd met fietsers uit onverwachte richtingen. Dat zal tot gevaarlijke situaties leiden. Om die reden heeft D66 Nieuwegein tegen dit voorstel gestemd.

Wethouder Lubbinge heeft wel de toezegging gedaan om na te gaan of het mogelijk is om het fietspad bij alle kruispunten en inritten verhoogd aan te leggen.

Wethouder Hans Adriani
Als opvolger van Bert Lubbinge heeft de PvdA Hans Adriani voorgedragen als wethouder. Hans Adriani was sinds het begin van deze raadsperiode al fractievoorzitter van de PvdA in de Nieuwegeinse gemeenteraad. D66 Nieuwegein betreurt het vertrek van Bert Lubbinge. Hij maakt de vier jaar, waarvoor hij aan het begin van deze periode getekend heeft, niet vol. Daarmee vermindert het aantal ervaringsjaren in het college van 16 naar 6 en dat is een hele aderlating. In de persoon van Hans Adriani is het college weer compleet. Gelukkig heeft het collegeprogramma voor Hans Adriani geen geheimen. Hij is nauw betrokken geweest bij de opstelling ervan. D66 Nieuwegein heeft er alle vertrouwen in dat de ambities uit het programma de komende twee jaar allemaal gerealiseerd worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren