Katern

Terugblik op de raadsvergadering van 28 april j.l.

Vragenhalfuurtje
Tijdens het vragenhalfuurtje zijn vragen gesteld over de sluiting van de school Ziezo na de meivakantie.

Benoeming Victor Goulmy
Victor Goulmy is opnieuw voor een periode van 16 weken benoemd tot raadslid namens ieders Belang omdat Jacqueline Verbeek-Beverwijk nog niet voldoende hersteld is.

Gebiedsontwikkeling Rijnhuizen-Parkhout-Zandveld
De raad heeft besloten om in te stemmen met het voorstel van het college over de gebiedsontwikkeling. Een amendement om alleen het sportpark te upgraden en niet te gaan bouwen, haalde geen meerderheid. De tekst van beslispunt is via een amendement aangescherpt en de raad heeft het college opgedragen te zijner tijd met ’t Drieluik op zoek te gaan naar alternatieve huisvesting. Ook heeft de raad een motie aangenomen om het college op te dragen met het bestuur van Jeugd-land een oplossing voor hun accommodatie te vinden.

Interpellatiedebat proces invoering stadspas
De raad heeft een interpellatiedebat gevoerd over het proces rondom de invoering van de stadspas. Interpellanten zijn van mening dat de raad niet voldoende is be-trokken bij het proces, omdat de wethouder zonder raadsvoorstel hierover de stadspassen wilde uitgeven. Een motie van afkeuring kreeg onvoldoende steun van de raad en werd verworpen.

Hamerstukken
De raad heeft het bestemmings-en beeldkwaliteitsplan Blok Oost vastgesteld. Daarna heeft de raad zijn reactie op de peilnota ruimtelijk-economische koers vast-gesteld. Vervolgens sprak de raad over de stedenband met Rundu. Een amende-ment om geen financiële steun meer te geven maar zich meer in te zetten voor internationale samenwerking in het algemeen, haalde het niet. Wel werd het amendement aangenomen om de stedenband over vier jaar te evalueren. Het amendement om de stedenband voortaan vriendschap/partnership te noemen, haalde geen meerderheid.

Moties Blokhoeve west
Naar aanleiding van de startnotitie die het college aan de raad heeft gestuurd over het bestemmingsplan voor Blokhoeve west zijn twee moties door de raad bespro-ken. De motie om het college te verzoeken te onderzoeken of meer woningdiffe-rentiatie mogelijk is en of het aantal woningen met minstens een kwart terugge-bracht kan worden, is verworpen. De motie om het college te verzoeken in het voorontwerpbestemmingsplan rekening te houden met de leefbaarheid, is unaniem aangenomen.

Motie stadsverwarming
Ten slotte is een motie over stadsverwarming ingetrokken nadat het college had toegezegd dat hij rond oktober 2016 met een spoorboekje komt op weg naar de energieneutrale stad in 2040 waarin hij ook nut en noodzaak van stadsverwarming meeneemt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk