Tentoonstelling over het vervoer in Jutphaas en Vreeswijk

Onder de titel ‘Het vervoer in Jutphaas en Vreeswijk’ heeft de Historische Kring Nieuwegein op de hildes van museum Warsenhoeck weer een nieuwe fototentoonstelling ingericht. De tentoonstelling is geënt op het vervoer in vele facetten in de voormalige dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Dit is een leuk artikel om te lezen over het onderwerp vervoer in Jutphaas en Vreeswijk.

Niet alleen komen paardentram, stoomtram en autobus aan bod, maar ook het vervoer per schip over het Merwedekanaal en de Lek krijgen ruim aandacht met foto’s van o.m. Schipbrug, raderboot en stoomboot. Tevens zijn er foto’s van de eerste taxi en benzinepomp in Jutphaas, de melkhandelaren van Wiggen en Vendrig met hun melkkar, bakker Peek, pompenmaker Van Rijn en vervoerder Delput.

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Museum Warsenhoeck is gevestigd aan de Geinoord 11 in het Natuurkwartier, nabij kinderboerderij IJsselstee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren