Tentoonstelling over familie op Beatrixschool

Op locatie Wijkersloot van de Koningin Beatrixschool in Nieuwegein is vorige week het project Familie afgesloten met een tentoonstellingsavond. De school heeft gekozen voor het thema familie voor de jaarlijkse projectweek, omdat de school ouderbetrokkenheid heel belangrijk vindt. Alle groepen hebben op hun eigen manier invulling gegeven aan het thema in lessen, onderzoekjes, digitale verkenningen, interviews, liedjes en creatieve werkstukken.

Tijdens de afsluitende avond voor familie en andere belangstellenden lieten de kinderen zien wat ze gemaakt en geleerd hadden tijdens dit project. Er waren familiewapens en stambomen te bewonderen. Ook konden bezoekers een zelfgemaakt kwartetspel spelen en met behulp van het vlaggenspel raden waar verre familieleden wonen. Met een drankje en een hapje kon worden bijgepraat met de leerkrachten.

De Koningin Beatrixschool vindt betrokkenheid van ouders erg belangrijk. Onderzoek toont aan dat een goede samenwerking tussen leerling, ouder en leerkracht de ontwikkelingskansen van kinderen aanzienlijk vergroot. Daarom werkt de school momenteel aan een ouderplan, waarin alle activiteiten die gericht zijn op ouderbetrokkenheid worden beschreven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren