Tentoonstelling over 35 jaar Historisch Kring Nieuwegein

De Historische Kring Nieuwegein bestaat dit jaar 35 jaar. Vanwege dit feit vindt er van 1 september tot en met 29 december aanstaande een tentoonstelling plaats in Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 in Park Oudegein. Aan de hand van foto’s, voorwerpen, boeken enzovoorts wordt de relatie met het verleden van het vroegere Vreeswijk, Jutpaah en ’t Gein, tot het huidige Nieuwegein in beeld gebracht tijdens deze tentoonstelling. Ook alle werkgroepen zullen hun activiteiten presenteren.

Tegelijkertijd is op ‘de Hooizolder’ de tentoonstelling van schilderijen over verdwenen monumenten te zien. Deze zijn geschilderd door cursisten van Kunstenaars Atelier Nieuwegein (KAN). Enkele dichters hebben gedichten gemaakt over deze verdwenen monumenten. Tijdens de opening, op zondag 1 september aanstaande om 15.00 uur, wordt een van de gedichten voorgedragen.

Een ander festiviteit rond de viering van het 35 jarig bestaan van de Historische Kring Nieuwegein is een groots opgezet symposium in het Nieuwegeins Stadstheater ‘De Kom.’ Dat symposium wordt gehouden op zaterdag 28 september a.s. van 10.00 – 12.45 uur in de Rabobankzaal (grote zaal).

Museum Warsenhoeck is iedere woensdag, zaterdag en zondag (van maart t/m oktober) geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur en in de maanden november t/m febrauri van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk