Video tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ in Stadshuis Nieuwegein

De tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ van het Rode Kruis staat van 23 oktober t/m 10 november 2017 in het Atrium van het Stadshuis Nieuwegein. Leerlingen ervaren tijdens ‘Kind onder Vuur’ hoe het is om op te groeien in een oorlogsgebied. Wethouder Peter Snoeren opende op maandag 23 oktober om 9.00 uur de tentoonstelling in het Atrium in het bijzijn van de eerste bezoekers; leerlingen van groep 7 van basisschool de Schouw.

Leven in oorlog. Het is moeilijk voor te stellen. Hoe voelt het als je ineens op de vlucht moet? In de reizende tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ maken leerlingen kennis met kinderen als Vian en Angie. Vian is 11 jaar en komt uit Syrië. Ze is op de vlucht, omdat er raketten over haar huis vliegen. De 12-jarige Angie uit Colombia is op een landmijn gestapt en moet nu opnieuw leren lopen. ‘Kind onder Vuur’ is een interactieve tentoonstelling waarin kinderen in groepjes uiteen gaan en vragen beantwoorden in een werkboek. Zo krijgen de kinderen kennis van de oorlog en wat het betekent om als kind in oorlog te leven en te vluchten.

In totaal komen er 30 groepen 7 en 8 van Nieuwegeinse basisscholen. De tentoonstelling wordt georganiseerd door het Rode Kruis, afdeling Nieuwegein in samenwerking met de gemeente Nieuwegein. Onze videograaf Bart van Rooijen stond vroeg op en maakte bovenstaand videoverslag.

Leerlingen van groep 7 van basisschool de Schouw

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk